Laden...

Aprilia is een Italiaans motorracemerk in hart en nieren. In 1985 produceerde dit merk hun eerste motor en op 23 maart datzelfde jaar maakte dit model zijn debuut tijdens een race op het Kyalami circuit in Zuid-Afrika. Vanaf dat moment is Aprilia uitgegroeid tot een van de grootste merken in de motorracerij. Met 294 GP-zeges in het WK wegrace is Aprilia de recordhouder van alle Europese motorfabrikanten.

De motoren van Aprilia staan bekend om hun Italiaanse charme dat zich uitbetaald in pure passie, zowel qua vormgeving als rijgedrag. Kortom, het rijden op een Aprilia is een beleving die je absoluut een keer ervaren moet hebben.

Hedendaags staat Aprilia niet alleen maar bekend om zijn racemotoren. Het motorassortiment is in de loop der jaren namelijk steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig bestaat het motorassortiment van Aprilia naast racemotoren ook uit naked-en crossmotoren. Deze uitbreiding van het motorassortiment is gepaard gegaan met het vergroten van het aanbod aan onderdelen en accessoires.