De nieuwe KTM 890 Duke R

 

Nog steeds behendig maar met meer kracht

Alles wat ons liet houden van de KTM 790 DUKE, zit in de nieuwe KTM 890 Duke R maar dan net een beetje meer. Deze middenklasse Naked Bike is net zo geschikt voor het circuit als voor bergwegen, met meer kracht, meer koppelingen en meer DUKE dan welke andere parallel twin die hem voorging. 

KTM 890 Duke R motor en uitlaat

De motor van de nieuwe  KTM 890 Duke R, is ontwikkeld op basis van de parallel twin motor van de KTM 790 DUKE. De ervaring met dit motorblok is verwerkt in deze vuurspuwende, krachtige middengewicht titan. Met zijn verhoogde boring en slag, hogere compressie en hogere max RPM levert de KTM 890 DUKE R een indrukwekkende 121pk en 99Nm. Voor de uitlaat heeft KTM een schoonheid van roestvrij staal ontworpen met een krachtig geluid. Honderden testbankritten en complexe simulaties zorgden ervoor dat dit uitlaatsysteem een beslissende bijdrage leverde aan de traceerbare koppelcurve en uitstekende emissienormen.

Software en elektronica

De KTM 890 DUKE Rheeft een geavanceerd ingebouwd elektronicapakket, waaronder een full-colour TFT-scherm. Dit veelkleurige scherm geeft alle relevante informatie overzichtelijk weer. Terwijl je de motor laat draaien, veranderen de displaybalken van kleur, ofwel om je aan te sporen of te waarschuwen dat de motor nog koud is. Het display past hiernaast automatisch de verlichting aan het omgevingslicht aan. Op de KTM 890 DUKE R wordt alles van anti-wheelie- en ABS-modi tot snelheid weergegeven op het display.

Interesse of een vraag?