Valbescherming & Protectie

Alles over valbescherming en protectie

Voorkomen is beter dan genezen

Als motorrijders weten wij maar als te goed dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het is dan ook meer dan logisch dat wij onszelf maar ook zeker onze motor willen beschermen tegen de gevolgen van val- of glijpartij. Ook al denk je liever niet aan die onverhoopte (lichte) valpartij, kan het geen kwaad hierbij stil te staan.

Meer dan eens is het in een dergelijk geval namelijk zo dat de schade aan de motorfiets eenvoudig voorkomen had kunnen worden met het gebruik van de juiste valbescherming. Daarom hebben we hieronder de verschillende soorten valbescherming en protectie voor jou beschreven.

Alle soorten protectie onderdelen zijn opgedeeld in 10 categorieën. Het aanbod bestaat uit originele onderdelen van de motormerken, maar ook van bekende after-market fabrikanten zoals R&G, Barracuda en GIVI.

 

sliders

Valdoppen en sliders

Valdoppen en frame Sliders verminderen de schade aan de zijkuipen en het frame bij een valpartij of schuiver. Ze zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en kleuren waardoor ze altijd passen bij het ontwerp van jouw motor, ook zijn ze door het formaat geen belemmering voor het design van je motor. De valdoppen worden met de meegeleverde extra lange blokbouten voor op het frame gemonteerd. Voor de meeste modellen hoeven de kuipen niet te worden aangepast. Als de voorste blokbouten wel achter de kuip zitten worden er dikwijls adapters meegeleverd.

tankpads

Stickers & Tankpads

Een broekrits die langs de tank schuurt of die plaats waar je benen constant langs de lak van je motor glijden, krassen en doffe plekken in je lak zijn een uitdaging voor iedere motorrijder. Bescherm je lak met onze tankpads en stickersets. De tankpads en stickersets zijn verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren, specifiek voor uw model motorfiets en speciaal om jouw motorfiets geheel naar wens te maken, mét bescherming van de lak. Weet je niet zeker of het onderdeel dat je wil bestellen op je motorfiets past? Neem dan even contact op met ons, onze kenners kunnen je alles vertellen over welke stickers op pads het beste bij en op je motor passen. 

valbeugels

Valbeugels

Een uiterst nuttig accessoire dat jou en je motor beschermt tegen de gevolgen van een valpartij of gewoon omvallen is een valbeugel. Valbeugels beschermen de achterliggende delen zoals je kuip en motorblok tegen klappen en schaven zodat je motor in vorm blijft. Een kras op de valbeugel is heel wat minder storend (en kostbaar) dan een beschadigde kuip, tank of carterdeksel. En dan hebben we het nog niet eens over de motorschade waardoor je niet verder kunt rijden. De valbeugels in ons assortiment verschaffen je motor optimale bescherming en goede pasvorm.

carter

Carterbescherming

De carterbeschermplaat is een van de populairste en nuttigste accessoires voor off- en allroad motoren. Hij voorkomt schade door opspattende stenen en andere ongerechtigheden die je met name op de ongebaande paden tegen kunt komen. Hierdoor blijft de onderzijde van je motor zoals je blok uitlaat of kuipdeel in perfecte staat. In ons assortiment vind je carter bescherming uit het programma van de diverse motormerken, maar ook diverse alternatieve uitvoeringen. Allemaal licht, sterk, duurzaam en goed passend bij en op uw motor.

handkappen

Handkappen

Handkappen zijn een prettige bijkomstigheid als je besluit om het hele jaar door te rijden. Als in, ook in een regenbui en koud weer ben jij op de motor te vinden. Het prettige van handkappen is dat deze de rijwind van je handen af houden. Hierdoor hoeven jouw handschoenen minder kou en regen buiten te houden. Daarbovenop ook regen. De handkappen houden tijdens het rijden immers ook de regen weg van je handen. Hou het droog en warm met een goed paar motor handkappen.

koplamp bescherming

Koplamp bescherming

Off- en allroad rijders worden regelmatig ‘getrakteerd’ op stenen en opspattend vuil van hun voorgangers. Wanneer dat resulteert in een blauwe plek op het been is dat nog tot daar aan toe, maar wanneer zo’n venijnig keitje het koplampglas vermorzelt dan wordt het echt vervelend. Onze koplamp beschermingsaccessoires voorkomen dat soort problemen. Goedhart Motoren levert voor vrijwel elk off- en allroad model diverse uitvoeringen die niet alleen heel nuttig zijn, maar je motor ook een stoerder en professioneler aanzien geven.

Ketting bescherming

Veel motorkettingen lopen zonder enige vorm van bescherming, open en bloot naar het achterwiel. Daarom heeft Goedhart Motoren twee soorten kettingbeschermers in het assortiment opgenomen. De bovenop gemonteerde schermen voorkomen dat het door de ketting weg spattende vuil op de motor terechtkom, terwijl de onder de ketting - voor het achterste kettingwiel - gemonteerde bescherming voorkomt dat je bij een val met je voet in de ketting terecht komt.

radiator bescherming

Radiator & Inlaat Bescherming

Vanwege zijn functie worden radiateurs van motoren op een plek gemonteerd waar ze zo veel mogelijk rijwind vangen. Maar met de rijwind staat er ook straatvuil en opspattende steentjes op het ongewenste menu. Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar een lekke radiateur betekent wel onherroepelijk: stoppen. Om dat soort calamiteiten te voorkomen zijn er diverse radiator covers leverbaar, voor zowel koelvloeistofradiateurs als oliekoelers.

handguard

Rem- en koppelingshendel bescherming

Vooral sportieve rijders en met name degenen die wel eens een circuitdag boeken, monteren ze: remhendel beschermers. Ze voorkomen dat je collega renner bij (te) close racing onbedoeld jouw remhendel aantikt, met alle gevolgen van dien. Het gebeurd vaker dan je denkt. Ook bieden deze protectors extra bescherming voor zowel je handen als je hendels bij een eventuele val.

motorblok bescherming

Motorblok & frame bescherming

Of het nou opstand steen, vuil of een val is schade aan je blok of frame is een zwarte bladzijde in het boek van iedere motorrijder. Wanneer je blok of frame beschadigen zet je de eerste stap naar hoge afschrijvingen of zelfs richting een total loss. Om dit te voorkomen zijn er motorblok & frame beschermers waarmee je jouw motor kan behoeden voor deze schade. Zo zijn er fraaie covers voor dynamo en koppelingsdeksel en diverse framedelen. Of neem de prachtige kunststof beschermblokken met aluminium inzetstuk, waarmee u het frame en motorblok van uw motor beschermd. Alles eenvoudig en snel te monteren zonder aanpassingen aan de motor.