Nieuwe Triumph Scrambler 1200-reeks 2021

Met de nieuwe 2021 Scrambler 1200-reeks zorgt Triumph voor een verbeterde uitstoot en krijgt de Britse motor een speciaal Scrambler-geluid. De reeks bestaat uit drie versies, bestaande uit de Triumph Scrambler 1200 XC, Triumph Scrambler 1200 XE en een speciaal gelimiteerde Steve McQueen editie.

Door de lange veerweg voor en achter is de Triumph Scrambler 1200 perfect voor een combinatie van woon-werkverkeer en Off-Road avonturen. In deze blog lees je alles over de Scrambler 1200 XC en de Scrambler 1200 XE.

Lees hier meer over de Steve McQueen editie

Prestaties van de Triumph Scrambler 1200 XC en de Triumph Scrambler 1200 XE

De Scrambler is voorzien van een dubbel 1200cc-motorblok. Met een lage massatraagheid van de krukas en een cilinderkop met hoge compressie zorgt Triumph voor een speciale Scrambler-tuning, die speciaal ontwikkeld is voor balans tussen vermogen en koppel voor zowel op de weg, als Off-Road. Het resultaat hiervan is een piekkoppel van maar liefst 110NM bij slechts 4500TPM en een piekvermogen van 90PK bij 7250TPM.

Het dubbele uitlaatsysteem, het kenmerk van een Triumph Scrambler, is verbeterd met een geoptimaliseerde warmteverdeling waardoor de warmte over de uitlaat nu beter verspreid is. De Öhlins dubbele achtervering en USD Showa-voorvorken zijn volledig verstelbaar voor ultiem comfort en controle op de weg.

Design van de Triumph Scrambler 1200 XC en de Triumph Scrambler 1200 XE

De motoren zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen: saffier zwart, kobalt blauw en mat kaki groen. Triumph plaatste aluminium onderdelen en geborstelde badges die prachtig naar voren komen door de diepe, glanzende lak. Deze authentieke details en kenmerken geven de motor een klassieke jaren zestig Scrambler look.

Door de integrale ledverlichting met DRL-koplamp heeft de Scrambler 1200 een combinatie van een klassiek en modern uiterlijk waardoor de uitstraling uniek en tijdloos is. Ook biedt Triumph een uitgebreid accessoire pakket om de Scrambler nog verder te personaliseren.

Elektronica van de Triumph Scrambler 1200 XC en de Triumph Scrambler 1200 XE

Om de motor extra comfort te geven tijdens de lange rit is de Triumph Scrambler voorzien van cruise control die gemakkelijk elektronisch bestuurbaar is via een knop op het stuur. Verder biedt Triumph de luxe van een USB-laadpunt onder het zadel, uitschakelbare Traction Control, verlichte schakelaars en een keyless ontsteking.

 
Triumph Scrambler 1200 XC   Triumph Scrambler 1200 XE

Verschil tussen de Triumph Scrambler 1200 XC en de Triumph Scrambler 1200 XE

De Triumph Scrambler XE specialiseert zich in Off-Road. Dit vertaalt zich in verschillen tussen de specificaties van de XC en zijn meer straat georiënteerde broertje. Zo beschikt de Triumph Scrambler XE over een 250mm veerweg, in vergelijking tot de 200mm veerweg van de Triumph Scrambler XC. Dit zorgt voor een betere impact weerstand en meer ruimte tussen de motor en de grond.

Daarnaast beschikken de motoren over verschillende rijmodi: Road, Rain, Sport, Off-Road en Rider-Configurable. Met de rijmodi wordt de gasrespons, tractiecontrole en ABS-instellingen aangepast voor meer veiligheid en betere prestaties onder alle rijomstandigheden. Triumph onderstreept het Off-Road vermogen van de Scrambler XE door de Scrambler uit te rusten met een extra rijmodus: Off-Road Pro.

Interesse of een vraag?