De Triumph Trident is na 15 jaar terug in een nieuw jasje

Na een ontwikkelingsproces van vier jaar is het nieuwe model van de Triumph Trident eindelijk bekend gemaakt. De Triump Trident keert terug in de vorm van een naked-bike middenklasser en komt eind januari 2021 op de markt. Triumph introduceert deze drie-cilinder in het lage prijs klassement met een prijs van maar €8.995,-. Dit met een onderhoudsinterval van 16.000km en een garantie van twee jaar (zonder kilometer beperking) maken van deze Trident wel een heel interessante motor.

Prestaties

De Trident is uitgerust met een 660cc drie-cilinder motor welke een krachtige 81pk levert met 64Nm over nagenoeg het gehele bereik. Zeer indrukwekkend voor een drie-cilinder van deze prijs. Hierbij is het mogelijk een een A2 kit te installeren zodat de motor voor iedereen toegankelijk is. Met maar liefst 56 nieuwe componenten is dit blok speciaal ontwikkeld voor de Triumph Trident om hem zowel wendbaarheid als dynamisch rijgedrag te laten bieden. De motor bereikt dit alles met een gewicht van maar 189kg en een prachtig geluid.

Eigenschappen

De keuze voor een driecilinder werd gemaakt omdat dit type blok volgens Triumph de beste karakteristieken heeft van alle types, hij verliest geen vermogen bovenin als een tweecilinder, en vraagt ook niet veel veel om bovenin de toeren te komen als een viercilinder. Je hebt dan ook de perfecte combinatie van kracht onderin en zinderend vermogen bovenin de toeren. Zo heb je 90% van het maximale vermogen tussen de 3600 en 9750 toeren om moeiteloos te versnellen in iedere versnelling.

Design

De Trident heeft een minimalistisch design welke echte fun uitstraalt met een krachtige uitstraling. Een tank met hedendaagse uitstraling verzorgt de korte lijn van het topgedeelte tot de zwevende buddyseat. Het zadel heeft een zithoogte van maar 805mm zodat de Trident voor iedereen toegankelijk is maar niet voor kromme benen zorgt bij langere bestuurders. Het verdere design zorgt voor een balans tussen natuurlijke wendbaarheid en dynamisch rijgevoel. De motor is verkrijgbaar in de kleurstellingen:

  • Crystal White
  • Sapphire Black
  • Matt Jet Black And Silver Ice (+€100)
  • Silver Ice Diablo Red (+€100)

Rijdersondersteuning & Veiligheid

Ook aan rijondersteuning ontbreek het niet bij de Trident. Zo is hij voorzien van twee rijmodes, schakelbare Traction Control, Ride by Wire, en ABS. Een TFT-display verzorgt je vervolgens van alle nodige rijders informatie, waarnaast hij dankzij de My Triumph functie turn-by-turn navigatie kan tonen en je controle over je Go-Pro biedt. 

De motor is compleet voorzien van LED-verlichting voor zeer goed zicht, waarbij de komlamp onderhoudsvrij is. Voor uitstekende grip bij zowel droge als natte wegen is er gekozen voor Road-5 banden van Michelin. Waarnaast een premium Showa upside down voorvork, en een pre-load instelbare Showa-monoshock aan de achterzijde, zorgen voor een nog beter gevoel op de weg.

Accessoires

Triumph heeft gezorgt voor een breed assortiment van maar liefst 45 accessoires. In dit assortiment vind je onder meer tassen, up-down-quickshifter, verwarmde handvatten, scrollende LED-richtingsaanwijzers, en MyTriumph connectivity.

 

Interesse of een vraag?