Laden...

Advies

Motorrijden, alle informatie die je nodig hebt

Wat zijn de kosten van een motor?

Op een motor gaan rijden om goedkoper uit te zijn dan met een auto is niet slim. Bedenk dat het een hobby is en die mag geld kosten. Natuurlijk kan je alles binnen de perken houden maar dat lukt met een goedkope auto-occasion ook. Wegenbelasting en verzekering zijn bij een motor in elk geval wel lager dan bij een auto.

Kosten motorrijden

Is motorrijden vermoeiend?

Wie nog nooit op een motor heeft gereden is vaak onwetend over hoe veel motorrijden eigenlijk van je vraagt. Als motorrijder ben je constant alert op wat er in je omgeving gebeurt. Je bent immers kwetsbaar op een motorfiets in het verkeer en een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Hoe komt het dat motorrijden vermoeiend is en wat kun je doen om vermoeidheid te voorkomen?

Motorrijden vermoeiend?

Welke motor zit het fijnst?

Ken je de uitdrukking ‘het zit als gegoten’? Normaal gesproken doelen we dan vooral op kleding die perfect aansluit. Maar we kunnen dit gezegde ook perfect gebruiken voor het zadel van een motorfiets. Dat moet namelijk als gegoten zitten. Welke motorfiets het lekkerst zit, is totaal afhankelijk van je ambities met een motor. Een te zacht zadel is niet fijn voor circuitgebruik, terwijl je voor een wereldreis met een motor de voorkeur geeft aan een comfortabel zacht zadel. Welk type motorfiets zit het fijnst?

Welke motor zit het fijnst?

Wat is een goede eerste motor?

Je bent op zoek naar een eerste motor. Leuk! Je hebt je rijbewijs gehaald, maar echt leren motorrijden doe je pas op het moment dat je daadwerkelijk de weg op gaat met je eigen motor. Dus laat de zoektocht maar beginnen. Welke modellen lenen zich daar goed voor? Hier lees je onze tips waar je op moet letten en welke modellen geschikt zijn als eerste motorfiets

Wat is een goede eerste motor?

Is een motor zuinig?

Motorfabrikanten zie je zelden reclame maken met een laag verbruik van hun modellen. Uiterlijk, prestaties, technologie, zitpositie en rijeigenschappen voeren de boventoon als het gaat om het aanprijzen van motoren. Het is namelijk nogal lastig om zuinigheid te claimen. Brandstofverbruik hangt erg af van je gebruik en rijstijl: dus hoe je met het gashendel omgaat.

Is een motor zuinig?

Rijden in de regen: wat is belangrijk?

Motorrijden is voor velen een leuke hobby, maar de ervaring kan al snel veranderen zodra er regen valt. In Nederland is dat alleen best vaak. Daarom zijn hier een aantal aandachtspunten voor het rijden in de regen.

Rijden in de regen

A2 en A code 80: Begrensd rijden

A2 is de middelste categorie van motorrijbewijzen in Nederland. Zelfs als je beperkt bent tot een specifiek vermogen, is er nog genoeg keuze. In dit blog lees je over een aantal verschillende opties.

Begrensd rijden

Waar moet je op letten als je de winter doorrijd?

In principe heb je twee keuzes rondom motorrijden in de winter: je rijdt door, of je rijdt niet door. In dit blog lees je waar je op moet letten als je de winter doorrijdt.

Doorrijden in de winter

Hoe maak je jouw motor klaar voor winterstalling?

Misschien bedenk je nu pas dat de winter er al aan komt, of was je al in mei bezig met alle plannen om je motor te stallen. Met deze blog willen we je graag helpen met alle belangrijke punten die je langs kunt gaan.

Winterstalling

Motorhelmen, hoe zit dat precies?

Materialen van een motorhelm

Een helm moet optimale bescherming bieden bij een ongeval. Daarvoor is niet alleen de vorm, maar ook het gebruikte materiaal belangrijk. Heb je je wel eens afgevraagd uit welke materialen een motorhelm bestaat? En wist je dat je motorhelm ‘over de datum’ kan raken?

Motorhelm materialen

Waar moet een motorhelm aan voldoen?

Goede motorkleding is erg belangrijk en daar hoort natuurlijk ook de motorhelm bij. Maar hoe kies je de juiste helm? Waar moet je op letten en waar moet een motorhelm allemaal aan voldoen? Er zijn een aantal wettelijke eisen, maar ook hebben de verschillende soorten helmen hun voor- en nadelen.

Motorhelm vereisten

Wat kost een goede motorhelm?

Wie op de motorfiets stapt, kan niet om een motorhelm heen. Je kan gaan voor een goedkope motorhelm of investeren in een duur exemplaar, maar wanneer weet je nu of je een goede motorhelm koopt? En nog belangrijker: wat kost een goede motorhelm? Advies is gratis.

Wat kost een motorhelm

Welke maat motorhelm heb ik nodig?

Bij motorhelmen is de pasvorm cruciaal om maximale veiligheid te bieden, maar ook om te genieten van maximaal comfort. Dan is één vraag ontzettend belangrijk om te beantwoorden: welke maat motorhelm heb ik nodig? We helpen je op weg, zonder dat dit een hoofdpijndossier wordt.

Welke maat motorhelm

Zo draag je een motorhelm goed

Dat een helm van levensbelang is, hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Zelfs bij (relatief) lage snelheden biedt een helm al veel bescherming en kan het dragen ervan het verschil betekenen tussen ergens met een schrammetje vanaf komen of in het ziekenhuis belanden of erger.

Motorhelm dragen

Motorkleding, antwoorden en advies

Welke motorkleding kopen

Het kopen van motorkleding kan al snel een hele opgave worden, zeker als je net begonnen bent met motorrijden. Toch zien we dat ook de ervaren motorrijder soms verstrikt raakt in het grote motorkleding productaanbod en niet goed weet welke motorkleding hij nu eigenlijk moet kopen.

Welke motorkleding kopen

Wat kost motorkleding

Motorkleding is er in alle soorten en maten, maar ook bestaan er grote prijsverschillen. Wat kost motorkleding? Het antwoord op die vraag verschilt enorm. Dat komt vooral omdat het aanbod in motorkleding reuze is. Toch geven we jou in dit artikel inzicht in de kosten van motorkleding. Goedkoop, duur en alles daartussenin.

Wat kost motorkleding

Hoe moet motorkleding zitten?

We krijgen regelmatig de vraag hoe motorkleding moet zitten. Het belangrijkste is dat motorkleding bescherming kan bieden. Dat gaat het best als de kleding perfect aansluit op je lichaam. Dan zit de motorkleding tegelijk ook comfortabeler.

Hoe moet motorkleding zitten?

Waarom motorkleding dragen?

Waarom moet je een autogordel omdoen? Omdat een gordel bij een ongeluk het verschil kan maken of je zonder noemenswaardig letsel uitstapt of juist niet. Dat laatste is ook van toepassing op het dragen van motorkleding. Wie motorkleding draagt, kan de mate van letsel bij een ongeluk stevig beperken.

Waarom motorkleding dragen?

Hoe veilig is textiele motorkleding?

Textiele motorkleding is een stuk comfortabeler dan lederen motorkleding. Het lijkt het meest op gewone kleding en is ook prettig te dragen als je loopt. Maar als textiele motorkleding zo erg lijkt op gewone vrijetijdskleding, hoe veilig is het dan nog?

Hoe veilig is textiele motorkleding?

Is motorkleding verplicht?

Motorrijden is leuk, maar je hebt niet altijd zin om je elke keer in het motorpak te hijsen. Voor een kort ritje of op een warme dag heb je misschien al helemaal geen zin om je te moeten ‘inpakken’. Toch is goede bescherming wel erg belangrijk. Sommige motorkleding is zelfs verplicht.

Is motorkleding verplicht?

Wat is een goed merk motorkleding?

Start je voor het eerst je zoektocht naar motorkleding of is je huidige outfit aan vervanging toe? Bij het oriënteren voor nieuwe motorkleding ben je waarschijnlijk een hoop verschillende merken tegengekomen die motorkleding aanbieden.

Wat is een goed merk motorkleding?

Welke motorkleding bij welke temperatuur?

In je kledingkast ligt vast en zeker een luchtig T-shirt voor in de zomer of een wollige trui voor in de winter. Waarom? Simpel: omdat je kleding afstemt op basis van seizoenen. Welke motorkleding draag je bij welke temperatuur? Wij houden het hoofd koel en geven advies.

Welke motorkleding bij welke temperatuur?

Kun je motorkleding wassen?

Je staat op het punt om op je motor te stappen en trekt je motorkleding aan. Bah, dat ruikt niet heel fris meer. Ook bij het opzetten van je helm ruik je een muffe geur. Tijd om de boel eens te wassen, maar hoe doe je dat?

Kun je motorkleding wassen?

Gehoorbescherming op de motor

Tijdens het rijden kan het erg luid worden onder je helm. Wat helpt hier tegen? Gehoorbescherming natuurlijk, maar welke heb je nodig?

Gehoorbescherming op de motor