De 2024 Honda Africa Twin

Voor het jaar 2024 hebben de welbekende CL1100L Africa Twin en CL1100L Africa Twin Adventure Sports modellen een upgrade gekregen. Hoewel het nog altijd de verbazingwekkend handelbare adventuremotor blijft, heeft hij nu nog meer kracht wat hem extra pit geeft. Dankzij het verstelbare scherm zijn de ritten nog comfortabeler, en zijn tubeless banden nog makkelijker te herstellen. Om nieuwe perspectieven voor avontuur te openen is er ook de optie voor elektronisch gestuurde vering op de Africa Twin ES.

Upgrades van de Africa Twin

Deze paralleltwin met 1084cc heeft voor het jaar 2024 aanzienlijke verbeteringen op het vlak van koppel. Het maximumvermogen blijft 75kW, maar het maximale koppel groeit met 7% naar 112Nm. De compressieverhouding is ook verhoogd, wat zorgt voor meer vermogen bij elke slag van de motor.

Het uitlaatsysteem heeft ook een wijziging gekregen, waardoor er verbeterde prestaties ontstaan. Een nieuwe uitlaatdemper geeft een aangenaam pulserende toon bij lagere toerentallen en een forsere bastoon.

Manuele en DCT transmissie

Zowel de Africa Twin en de Africa Twin Adventure Sports zijn leverbaar met een manuele of DCT transmissie, welke steeds populairder wordt in de afgelopen jaren. Zo zijn er meer dan 140.000 DCT modellen verkocht in Europa sinds het systeem voor het eerst verscheen in 2009.

De DCT transmissie vervangt de traditionele handkoppeling en voetbediening met duidelijke trekkers aan de linkerstuurhelft om eenvoudig te schakelen

2024 Africa twin

Dit jaar is de Africa Twin ook te krijgen met Showa EERA vering, met instellingen specifiek voor deze motor. Voorheen was dit alleen een optie op de Adventure Sports editie. De vering biedt geoptimaliseerde demping en meer mogelijkheden om de veervoorspanning en de achtervering onderweg te wijzingen op het display.

Om ervoor te zorgen dat jij beter op pad kunt gaan met jouw Africa Twin is de 2024 variant uitgerust met tubeless Metzeler Karoo Street banden. Zodra jij een lekke band krijgt tijdens het rijden is deze makkelijk gerepareerd zonder dat hij gedemonteerd hoeft te worden.

De 2024 kleuren voor de Africa Twin:

  • Matte Ballistic Black Metallic
  • Pearl Glare White (alleen ES)
  • Grand Prix Red

2024 Africa Twin Adventure Sports

De grootste verandering voor de Africa Twin Adventure Sports is de toevoeging van een nieuw 19 inch voorwiel, waardoor de veerweg met 20mm is ingekort. Zo heeft de rijder meer grip en feedback aan de voorzijde, al helemaal met bagage of een bijrijder. De off-road prestaties worden dan ook niet opgeofferd, en de wendbaarheid bij lage snelheden gaat er juist op vooruit. Het zwaartepunt is namelijk verlaagt door de aanpassingen.

Doordat de voorkuip een update heeft gekregen is de windbescherming van het bovenlichaam en de aerodynamica verbeterd. Het windscherm is op beiden modellen te verstellen met vijf standen. Het zadel is dikker dan zijn voorganger, waardoor je extra lang kunt genieten van jouw ritten zonder moe te worden.

De 2024 kleuren voor de Africa Twin Adventure Sports

  • Pearl Glare White
  • Matte Ballistic Black Metallic