De nieuwe 2024 Kawasaki Versys 650

De Kawasaki Versys 650 is de meest veelzijdige Dual Purpose motor in het Versys gamma. Als je op zoek bent naar rijplezier, comfort en dagelijkse inzetbaarheid, is dit de perfecte motor en door de focus te leggen op straatgebruik heeft de Versys de beste handling in zijn klasse. In 2024 krijgt deze aantrekkelijke motor 2 nieuwe kleuren, en de volledig zwarte kleurstelling met nieuwe graphics.

Het motorblok

De kern van de Versys 650 blijft zijn 649cc parallel-twin motorblok, welke gericht is op soepele vermogensafgifte in lage en middelhoge toeren, met een opmerkelijk laag brandstofverbruik. Dankzij de 21-liter brandstoftank zijn lange afstanden eerder regel dan uitzondering. Het geavanceerde Kawasaki Traction Control (KTRC) met twee modi zorgt voor maximaal vertrouwen.

De 17-inch wielen en een korte wielbasis die een uitstekende balans biedt tussen comfort en dynamische handling, zelfs op slecht wegdek, maken de Versys 650 perfect voor straatgebruik. Een schokdemper met afzonderlijke veervoorspanningsregelaar maakt het voor de rijder gemakkelijk om de vering aan persoonlijke voorkeur aan te passen.

Praktische kenmerken zoals de kuip "kieuwen" en het verstelbare windscherm bieden veel windbescherming en dus comfort voor lange ritten.

De accessoires

Opvallend is het 10,9 cm TFT-kleurendisplay achter de topkuip. Dit multifunctionele scherm geeft overzichtelijk essentiële informatie weer, zoals snelheid, toerental, brandstofniveau, buitentemperatuur en meer. Het is ook mogelijk je telefoon aan de motor te verbinden om op afstand voertuiginformatie, ritlogboeken en onderhoudsschema’s te bekijken.

Net als voorgaande jaren biedt Kawasaki weer aantrekkelijke accessoire pakketten, met onder andere geïntegreerde zijkoffers, om de veelzijdigheid van de Versys 650 te benadrukken. Voor A2-rijbewijshouders is er ook een 35kW-versie beschikbaar.

De nieuwe 2024 kleuren

Vanaf eind November is de 2024 Versys 650 beschikbaar in de volgende kleurstellingen:

  • Metallic Flat Spark Black / Candy Lime Green (Nieuw)
  • Metallic Matte Dark Gray / Ebony (Nieuw)
  • Metallic Spark Black / Metallic Flat Spark Black (Nieuw)

De prijs voor de 2024 Kawasaki Versys 650 wordt € 9.149,00 voor de zwarte kleur en € 9.449,00 voor de grijze kleur.