De nieuwe Triumph Tiger Sport 660 2022

Triumph komt voor 2022 met de meest toegankelijke Tiger ooit met triple prestaties en reactievermogen, de Tiger-houding die de aandacht trekt en ongelooflijk comfort, mogelijkheden en veelzijdigheid. De Tiger Sport 660 is klaar voor het dagelijks avontuur en is ontworpen voor elke rit van woon-werkverkeer tot aan de weekendtrips. De succesvolle factoren van de Trident 660 zijn overgedragen naar deze Adventure-Sport motor zoals het lineaire koppel (over het gehele bereik) afkomstig uit het drie-cilindermotorblok, lage zithoogte en lage onderhoudskosten.

Prijzen en specificaties

Design van de Triumph Tiger Sport 660

Deze motor volgt de kenmerkende designtaal van Triumph met strakke lijnen met een rechte zithouding gecombineerd met een eersteklas afwerking. Als resultaat heeft de motor een aparte uitstraling en silhouet met opvallende dubbele LED-koplampen en fraai LED-achterlicht, vijf-spaaks wielen en een compacte, laag gemontereerde demper.

Triumph biedt deze motor in Nederland aan in drie kleurstellingen: Korosi Red en Graphite, Lucerne Blue en Sapphier black, Graphite en Black. Uiteraard biedt Triupmh zoals bij iedere motorfiets een breed assortiment aan accessoires voor de Tiger Sport 660 om de motor verder te personaliseren. Voor de lange-afstandrijder zijn bijvoorbeeld de zij- en topkoffers zeer aantrekkelijk.

Prestaties en specificaties

Qua harde cijfers vinden we 81PK piekvermogen en 64NM aan piekkoppel afkomstig van het 660cc drie-cilinderblok. De kracht van dit blok is over nagenoeg het gehele bereik beschikbaar via de ride-by-wire gashendel en zorgt voor het sportieve karakter van deze triple met de perfecte balans tussen koppel bij lage toeren en opwindend top-end vermogen. 

De wendbaarheid en vertrouwenwekkend rijden dankt de motor aan de eersteklas merkuitrusting waaronder instelbare vering van Showa, Nissin-remmen en Michelin Road 5-banden. De Tiger Sport 660 biedt dan ook een zeer prettig wegcontact ongeacht de duur van de rit, welke met de 17-liter brandstoftank erg lang kan zijn zonder onderbrekingen.

Rijondersteuning

Als je op zoek bent naar maximale controle en veiligheid zit je met de 660 Tiger Sport helemaal goed. De motor beschikt namelijk onder meer over twee rijmodi, ABS, uitschakelbare tractiecontrole en volledige LED-verlichting. Qua gemak en moderne eigenschappen zorgde Triumph voor self cancelling indicators, zodat je nooit meer 500 meter na de bocht toch nog je richtingaanwijzer uit moet zetten, slip and assist clutch voor soepel wegrijden en is de motor My Triumph Connectivity Ready zodat je de motor aan je smartphone kunt koppelen om alle voertuig- en ritinfo in te zien.

Prijzen en specificaties

Interesse of een vraag?