De nieuwe Yamaha Ténéré World Rally

De nieuwe Ténéré 700 World Rally, met de iconische fabrieksracekleuren, geïnspireerd op de Dakar-racemotor van Stéphane Peter Hansel uit 1993, is het meest exclusieve model in het Yamaha Adventure-gamma van 2023 en viert de opmerkelijke rallyprestaties van Yamaha met een reeks verschillende Ténéré-modellen uit de afgelopen 40 jaar.

Eersteklas woestijnbestormer

De rallyklare specifcaties omvatten premium KYB-veringsystemen met lange veerwegen, evenals dubbele, aan de zijkant gemonteerde brandstoftanks van 23 liter, een exclusieve Akrapovič titanium uitlaatdemper en een speciaal vlak tweedelig zadel. Er is ook een 5-inch TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit, ABS-systeem met 3 schakelmodi en een Öhlins verstelbare stuurdemper.

  • Historische Yamaha Rally Racing kleuren
  • Lichtgewicht Akrapovič slip-on uitlaatdemper
  • Dubbele, aan de zijkant gemonteerde brandstoftanks met 23 liter
  • Speciaal tweedelig vlak rallyzadel
  • 5-inch TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit
  • ABS-systeem met 3 schakelmodi
  • Hoogwaardige 43 mm KYB-voorvork, 230 mm veerweg
  • Öhlins verstelbare stuurdemper
  • Aluminium piggyback achterschokdemper, lange veerweg van 220 mm
  • 690 cc CP2 motorblok met een hoog koppel
  • Speciale zijgrippads voor de World Rally

Historische Yamaha Rally Racing kleuren

Met zijn opvallende nieuwe blauwe, roze fluo en zilveren historische rally racing kleuren, gebaseerd op het ontwerp dat werd gebruikt op de fabrieksmotor van Stéphane Peterhansel uit 1993, viert de Ténéré 700 World Rally de winnende Dakar-geschiedenis van Yamaha en is de motorfets een eerbetoon aan alle heldhaftige fabrieksrijders die hebben deelgenomen aan 's werelds zwaarste evenement. Dezelfde kleuren worden gebruikt door Yamaha-rijders Alessandro Botturi en Pol Tarrés in hun raceprogramma voor 2023, waar zij hun Ténéré-fabrieksmotoren tot het uiterste gaan testen.

Lichtgewicht Akrapovič slip-on uitlaatdemper

Dit nieuwe vlaggenschip onder de Adventure-motorfetsen is voorzien van hoogwaardige componenten. De exclusieve slip-on Akrapovič-demper accentueert het hoge koppelgevoel en de kenmerkende brul van de CP2-motor met 270-graden krukas en benadrukt de beste specificaties in zijn klasse van deze exclusieve machine.

Dubbele, aan de zijkant gemonteerde brandstoftanks van 23 liter

Yamaha's winnende Dakar-motorfetsen waren pioniers op het gebied van het gebruik van brandstoftanks met groot bereik. De Ténéré 700 World Rally is dan ook uitgerust met de nieuwste, voor wedstrijden ontwikkelde brandstoftanks van 23 liter, die een grote autonomie bieden voor langeafstandsritten.

Het grootste deel van de brandstof wordt zo laag mogelijk gedragen om de massa te centraliseren voor wendbaar rijgedrag en de bovenkant van de tanks is lager geplaatst dan bij de standaard Ténéré waardoor de rijder makkelijk kan bewegen.

Hoogwaardige 43 mm KYB-voorvork, 230 mm veerweg

De hoogwaardige ophangingssystemen van de Ténéré 700 World Rally zijn ontworpen om uitstekende rijeigenschappen te bieden bij langdurig offroad rijden. De zwart gekleurde 43 mm KYB-voorvork is volledig instelbaar voor veervoorspanning als voor in- en uitgaande demping, zodat de rijder ze kan afstemmen op verschillende belastingen, terreinen en snelheden. En met een veerweg van 230 mm is de World Rally uitgerust om het zwaarste offroad terrein aan te kunnen.

Aluminium piggyback achterschokdemper, 220 mm veerweg

De instelbare achtervering is afgestemd op de hoogwaardige voorkant en heeft een aluminium behuizing van wedstrijdkwaliteit met een piggyback-reservoir dat zorgt voor consistente dempingsprestaties. Met een speciale koppeling en een grote schokdemper biedt het achterwiel van de World Rally een veerweg van 220 mm.

Öhlins verstelbare stuurdemper

Met 18 verschillende instellingen biedt de lichtgewicht Öhlins verstelbare stuurdemper extra vertrouwen en controle onder zware omstandigheden en kan de rijder het maximale uit de hoogwaardige veersystemen halen.

Vlak tweedelig rallyzadel

Dankzij het tweedelige ontwerp kan op het vlakke rallyzadel een bagagedrager of bagage worden gemonteerd door het achterste gedeelte te verwijderen. Het vlakke profiel zorgt ervoor dat de rijder zich makkelijk kan bewegen en moeiteloos zijn gewicht naar voren en achteren kan verplaatsen, terwijl de dubbele zwart-grijze materiaalconstructie zorgt voor een stevige maar comfortabele rit. Voor extra exclusiviteit is het zadel ook voorzien van het World Rally-logo.

5-inch TFT-kleurenscherm met 3 thema's voor mobiele connectiviteit

Berijders van de Ténéré 700 World Rally hebben de keuze uit drie schakelbare schermstijlen: digitaal, analoog of roadbook-stijl. Het aangesloten 5-inch TFT-kleurenscherm kan ook worden gekoppeld aan een smartphone met de gratis MyRide-app, waardoor sms-berichten en inkomende oproepen op het scherm kunnen worden weergegeven.