Ducati Monster Senna: Een eerbetoon aan Ayrton Senna

Ducati Monster liefhebbers opgelet! Er is een nieuwe LIMITED EDITION uitgebracht in gelimiteerde opgave. Ter ere van Ayrton Senna presenteert Ducati een unieke Ducati Monster in een opvallende livery die gemaakt is door Centro Stile Ducati in samenwerking met Senna Brands. Deze livery is geïnspireerd op de helm die de Braziliaanse Formule 1 autocoureur droeg tijdens zijn glansrijke carrière.

Ayrton Senna, de Max Verstappen van zijn tijd

Begonnen in karting was de snelheid al gauw niet genoeg voor Ayrton. Logischerwijs maakte hij in 1984 een entree in de Formula one. Zijn talent ging niet onopgemerkt en hij wist tijdens de 1985 Grand Prix in Portugal zijn eerste overwinning te bemachtigen. Met het genoegen van zijn fans bleef het zeker niet bij de eerste overwinning. Hij wist in zijn carrière maar liefst 41 Grand Prix overwinningen te halen.

De Monster Senna special edition is een eerbetoon aan de solide relatie tussen Ducati en de Braziliaanse F1 kampioen. Het gelimiteerde aantal stuks is een eerbetoon aan de legende: 341. 3 is het aantal wereldtitels dat Senna won in de Formule 1®. 41 is het aantal Grand Prix dat Ayrton vierde op de hoogste trede van het podium. Helaas overleed Senna in 1994 tijdens de Grand Prix van San Marino aan zijn verwondingen nadat hij verongelukte.

Een van de eerste eigenaren van de Monster 900

Voor Ducati en Senna was het overduidelijk welk model het eerbetoon moest zijn. Ayrton was een van de eerste eigenaren van de Monster 900. Hij gebruikte hem om zich te verplaatsen in Monte Carlo en verscheen ermee op de gala-avond van de 1993 Monaco F1 Grand Prix. Hij hield van het eenvoudige concept van de Monster die het rijplezier in het middelpunt van de motorervaring te brengt. De Monster is een sportieve motorfiets die perfect is voor op de weg. Het chassis is afgeleid van een Superbike met zijn brede stuur en geen kuip. De Speciale livery is geïnspireerd van de helm die Ayrton droeg tijdens zijn races met de onderdelen in geel, groen en blauw, duidelijke hommages aan de Braziliaanse vlag.

Specificaties van de Ducati Monster Senna

Naast het unieke uiterlijk zijn ook de dynamische kwaliteiten van de motorfiets verbeterd. Hij wordt aangedreven door het Testastretta 11° motorblok, een vloeistof gekoelde 4-kleppen tweecilinder met desmodromische kleppen die 111 pk produceert, betrouwbaar en leuk dankzij een volledige vermogenscurve bij alle toerentallen. Hij heeft een uiterst functioneel en effectief chassis geïnspireerd op Ducati Superbikes, volledig instelbare en sportieve Öhlins-vering, gesmede wielen, een geavanceerd remsysteem met Brembo Stylema®-remklauwen voor en aluminium flenzen voor de remschijven, en elektronica van topklasse.

Mocht je de Ducati Monster Senna willen bemachtigen zul je goed je best moeten doen. Hij is namelijk al uitverkocht. Voor de echte Ducati fanaten onder ons is dit juist de uitdaging. Gaat het jou lukken om dit epische exemplaar in je garage te krijgen?