Alles Wat Je Moet Weten Over de Honda MSX125 Grom 25YM

De Honda MSX125 Grom betreedt 2024 met een vernieuwde en opvallende stijl. Deze kleine krachtpatser is nu voorzien van snel te verwijderen carrosseriepanelen, drie gloednieuwe kleuren en een uitgebreide selectie officiële Honda-accessoires. Ontdek hier meer.

Ondanks zijn kleine omvang schuilt er veel goeds in de MSX125 Grom. Onder de motorkap vind je een luchtgekoelde SOHC-motor met 2 kleppen, gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Verder beschikt de Grom over een 31 mm USD-vork, IMU-gestuurde hydraulische schijfremmen, een LED-koplamp en een geavanceerd LCD-dashboard.

De evolutie van Honda's vrijetijdsmotoren: van de Monkey tot de MSX125 Grom

Het jaar was 1963 toen de originele vrijetijdsmotor gedefinieerd als de Monkey op de markt kwam. Iconische met zijn kleine wielen en alledaagse uitstraling wist hij het hart van menig motorrijder te veroveren. Elke generatie werd de geest van deze motorfiets opnieuw gevormd recentelijk met de 2023 MSX 125, de 2018 Monkey en de 2022 DAX. In de 21ste eeuw werd een nieuwe generatie motorrijders geïnspireerd door dit model. Zo ontstond de 'Dek Naew' in Thailand en 'Street-Kei' in Japan. Dit zijn jonge motorrijders die genieten van hun subcultuur. Ze voelen zich aangetrokken tot het motorrijden en willen dat hun eerste motorfiets opwindend is, maar niet onnodig uitdagend. Daarbij komt ook kijken dat deze modellen gunstig geprijsd zijn voor de beginnende jonge motorrijder. In 2013 kwam Honda met de MSX125 om aan die wensen van deze jonge motorrijders te voldoen.

De MSX125 stond altijd bekend als de Grom in Japan en de VS. Deze naam vloog in 2021 ook over naar Europa. De Grom is nu een wereldwijd bekend product die gebruikt wordt als stadsvervoer of als stijlstatement voor een doelgroep. In 2021 kreeg de Grom een nieuwe retro stijlrichting en een versnellingsbak met vijf versnellingen. Hierdoor werd de topsnelheid verbeterd. Voor de 2025 uitvoering is de MSX125 Grom mechanisch hetzelfde gebleven, maar heeft hij wel een splinternieuwe carrosserie, nieuwe lakopties en een groot aantal nieuwe Honda accessoires gekregen. Dit is een kleine motorfiets die groot durft te dromen.

Sportieve vernieuwing en verbeterde functionaliteit van de MSX125 Grom

Honda heeft afstand genomen van de retrostijl van het vorige ontwerp en heeft gekozen voor een nieuwe sportievere uitstraling voor de nieuwe modellen. De brandstoftank is scherp gedefinieerd en heeft uitsparingen zodat je genoeg ruimte voor je knieën hebt. Deze uitsparingen lopen netjes over in gerestylede zijpanelen. De sportieve onderkuip maakt de visuele verbetering helemaal compleet. Het uitrustingsniveau is hoog: het LCD-dashboard heeft een toerenteller en versnellingsindicator, terwijl de koplamp LED is.

Als je betrouwbare prestaties wil, wees dan gerust, de 125cc luchtgekoelde SOHC-motor met twee kleppen van de Grom is uiterst betrouwbaar en perfect voor dagelijks gebruik. Dankzij de 5-versnellingsbak kun je ontspannen rijden op lange afstanden. Het door de jaren heen verbeterde en beproefde chassis maakt nog steeds gebruik van 31 mm USD vorken en 12 inch wielen. Hierdoor wordt de afmeting van een kleine motorfiets gecombineerd met de vering en rijeigenschappen van een grote motor. De schijfremmen zijn tevens IMU-gestuurd en geven je extra vertrouwen in een veilige rit.

De Honda MSX125 van 2024 zal verkrijgbaar zijn in de volgende kleurstellingen:

  • Candy Blue
  • Pearl White
  • Matte Black Metallic

Nieuwe ontwerpen en personaliseerbaarheid van de MSX125 Grom

  • Nieuw kuipwerk met unieke individualiteit
  • Gemakkelijk aanpasbaar
  • LCD-dashboard met toerenteller en versnellingsindicator

Er zijn nieuwe stijlelementen en mogelijkheden om jouw Grom te personaliseren bijgekomen. Zo zijn de tankdeksels van de MSX125 vernieuwd en hebben nu een meer naar voren gerichte houding en uitsparing. De zijpanelen zijn gerestyled tot een sportieve onderkuip die aangevuld zijn met de gestroomlijnde LED-koplamp, het zadel en het subframe.

Voor iedereen die zijn Grom echt uniek en van hem wil maken is er goed nieuws, de MSX125 Grom is ontworpen om te customizen. Je kunt het kuipwerk met gemak verwijderen of vervangen. Dit biedt je ook de mogelijkheid om meer stickers, graphics of wraps aan te brengen. Het nieuwe Grom-logo neemt een prominente plaats vooraan in.

De gouden afwerking van de USD-voorvork vormt een opvallend contrast met de zwart gekleurde motor, uitlaat, wielen en achterbrug. Het compacte LCD-dashboard is eenvoudig af te lezen en biedt een toerenteller, versnellingsindicator, snelheidsmeter, dubbele dagtellers, brandstofmeter en klok. De knoppen aan de zijkanten van het display maken het mogelijk om de dagtellers en klok te resetten of te schakelen tussen de kilometerteller en dagteller.