De nieuwe KTM 890 SMT

Nog scherper, slanker en sportiever. Een combinatie van touring, asfalsprestaties en een berg Supermoto bravoure is wat je ziet bij KTM's nieuwe SMT.

Stel je voor dat je een Supermoto hebt die niet alleen geschikt is als 'speelwapen', maar ook beschikt over technische eigenschappen en toevoegingen die uitgebreide toermogelijkheden bieden. Met deze motor kun je niet alleen de heuvels trotseren, maar weet je ook dat je verder kunt komen dan je ooit had gedacht.

De 890 SMT heeft een op de straat gericht chassis, instelbare vering, eersteklas banden en remmen, en andere componenten plaatsen dit model tussen de KTM ADVENTURE en KTM STREET modellen. Een perfect metgezel voor heuvelpassen, of er net naast. De KTM 890 SMT maakt gebruik van hetzelfde platform als het KTM 890 ADVENTURE model en zijn varianten, die bekend staan om hun indrukwekkende statistieken en output. Met 20% meer roterende massa dan het KTM 790 platform biedt de motor stabiliteit en zekerheid in de bochten. De klopsensor en 46 mm dubbele Dell'Orto gasklephuizen zorgen voor een optimale acceleratie, terwijl het brandstofverbruik van slechts 4,6 liter/100 km uit de 15,8 liter tank fantastisch laag is. De KTM 890 SMT is geschikt voor zowel lage toeren als hogere versnellingen.

De KTM 890 SMT is voorzien van een afgeslankte tank die speciaal is ontworpen om een krachtige rol te spelen in de ergonomie van de motor. De tank is ontworpen om de rijder nog verder in de motor te laten schuiven, met een breed en comfortabel contactvlak, terwijl het nog steeds compact genoeg is om vloeiende bewegingen mogelijk te maken. Het Supermoto-vormige zadel uit één stuk, op een hoogte van 860 mm, draagt bij aan het comfort en de bewegingsvrijheid van de rijder. Het getinte en aerodynamisch geoptimaliseerde windscherm is boven het dubbele spatbordconcept geplaatst. Of je nu wilt cruisen of agressief wilt rijden, de KTM 890 SMT is geschikt voor beide.

Het stalen CroMo frame van de KTM 890 SMT heeft een strakkere geometrie die vergelijkbaar is met die van de KTM Adventure. Dit zorgt voor een lichtgewicht en wendbaar chassis dat ook een felle stabiliteit biedt bij hoge snelheden. De schokdemper is verder gekanteld om de zithoogte te verlagen en ruimte te bieden aan de langere achterbrug. Dit draagt bij aan de vooroverhellende rijderspositie en de rechtdoor stabiliteit van de motor.

Het rijden op de KTM 890 SMT is een eersteklas ervaring. De WP APEX-vering, met 43 mm open cartridge upside-down vorken en een veerweg van 180 mm, is volledig instelbaar en werkt samen met de 17" wielen om een wendbare, vluchtige en responsieve rijervaring te bieden. De Michelin PowerGP-banden zijn speciaal geselecteerd vanwege hun specificaties en geschiktheid voor de eisen van de KTM 890 SMT, en bieden meer dan genoeg grip op zelfs het gladste asfalt.

De SMT beschikt over de drie standaard rijmodi (RAIN, STREET, SPORT) en een optionele TRACK-instelling die de rijder in staat stelt om tussen verschillende gashendel- en tractiecontrole-modi te schakelen, met keuze uit 10 niveaus. Cornering Traction Control (MTC) is een belangrijk veiligheidskenmerk dat rekening houdt met het overhellen en het bochtengedrag van de motorfiets. De motor biedt zes verschillende stuurstanden met een bereik van 30 mm, en beschikt over krachtige remmen met vierzuiger remklauwen aan de voorkant en 260 mm tweezuiger remklauwen aan de achterkant. Dit remvermogen wordt aangevuld met bochten-ABS en Supermoto ABS, twee geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die een uitstekend veiligheidsprofiel garanderen.

De KTM 890 SMT heeft ook opties voor verwarmde handgrepen en Motor Slip Regulation (MSR) voor betere controle in situaties met weinig grip en voor snel terugschakelen. Optionele functies zoals QUICKSHIFTER+ en Cruise Control kunnen eenvoudig worden geactiveerd. Een goede connectiviteit met de motor biedt volledige toegang tot de navigatiemogelijkheden, en de KTMconnect App biedt voordelen zoals wegenwacht, handleidingen voor de eigenaar en een digitaal serviceboekje voor service en onderhoud.

Tot slot is de KTM 890 SMT ook een lust voor het oog. Het heeft een Supermoto-tourer-stijl met sportieve graphics en een scherp profiel. De motor is opvallend op de weg en zal zeker de aandacht trekken. Met de uitgebreide collectie van KTM PowerParts (accessoires en TRACK en TECH Packs) en KTM PowerWear kun je je uitrusting helemaal afstemmen op je KTM 890 SMT-rit, of het nu op de heuvel, de snelweg of ergens anders is.