Laden...

Advies over motoren

 1. A2 en A code 80: Begrensd rijden

  A2 en A code 80: Begrensd rijden

  A2 is de middelste categorie van motorrijbewijzen in Nederland. Zelfs als je beperkt bent tot een specifiek vermogen, is er nog genoeg keuze. In dit blog lees je over een aantal verschillende opties.

  Lees meer
 2. Doorrijden in de winter

  Doorrijden in de winter

  In principe heb je twee keuzes rondom motorrijden in de winter: je rijdt door, of je rijdt niet door. Als je niet doorrijdt zet je je motor in winterstalling, of je verkoopt hem aan de volgende motorrijder die er veel plezier van zal hebben. Als je er voor kiest door te rijden zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. In dit blog lees je waar je op moet letten als je de winter doorrijdt.

  Lees meer
 3. Hoe maak je jouw motor klaar voor winterstalling

  Hoe maak je jouw motor klaar voor winterstalling

  Misschien bedenk je nu pas dat de winter er al aan komt, of was je al in mei bezig met alle plannen om je motor te stallen. Hoe dan ook is het belangrijk om je motor klaar te maken voor de winter. Met deze blog willen we je graag helpen met alle belangrijke punten die je langs kunt gaan.

  Lees meer
 4. Is een motor zuinig?

  Is een motor zuinig?

  Motorfabrikanten zie je zelden reclame maken met een laag verbruik van hun modellen. Uiterlijk, prestaties, technologie, zitpositie en rijeigenschappen voeren de boventoon als het gaat om het aanprijzen van motoren. Het is namelijk nogal lastig om zuinigheid te claimen. Brandstofverbruik hangt erg af van je gebruik en rijstijl: dus hoe je met het gashendel omgaat.

  Lees meer
 5. Is motorrijden vermoeiend?

  Is motorrijden vermoeiend?

  Wie nog nooit op een motor heeft gereden is vaak onwetend over hoe veel motorrijden eigenlijk van je vraagt. Als motorrijder ben je constant alert op wat er in je omgeving gebeurt. Je bent immers kwetsbaar op een motorfiets in het verkeer en een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Hoe komt het dat motorrijden vermoeiend is en wat kun je doen om vermoeidheid te voorkomen?

  Lees meer
 6. Motor op de zaak - Alles wat je moet weten

  Motor op de zaak - Alles wat je moet weten

  Ben je het zat om in de file te staan op weg naar een klant? Dan kun je een motor op de zaak overwegen! Dit is een goed alternatief op een auto. Zeg vaarwel tegen lange wachttijden in de file en zeg hallo tegen fiscaal voordeel. Hieronder leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een motor en motorkleding voor zakelijk gebruik.

  Lees meer
 7. Rijden in de regen: wat is belangrijk?

  Rijden in de regen: wat is belangrijk?

  Motorrijden is voor velen een leuke hobby, maar de ervaring kan al snel veranderen zodra er regen valt. In Nederland is dat alleen best vaak. Daarom zijn hier een aantal aandachtspunten voor het rijden in de regen.

  Lees meer
 8. Wat is een goede eerste motor?

  Wat is een goede eerste motor?

  Je bent op zoek naar een eerste motor. Leuk! Je hebt je rijbewijs gehaald, maar echt leren motorrijden doe je pas op het moment dat je daadwerkelijk de weg op gaat met je eigen motor. Dus laat de zoektocht maar beginnen. Welke modellen lenen zich daar goed voor? Hier lees je onze tips waar je op moet letten en welke modellen geschikt zijn als eerste motorfiets.

  Lees meer
 9. Wat kost motorrijden?

  Wat kost motorrijden?

  Op een motor gaan rijden om goedkoper uit te zijn dan met een auto is niet slim. Bedenk dat het een hobby is en die mag geld kosten. Natuurlijk kan je alles binnen de perken houden maar dat lukt met een goedkope auto-occasion ook. Wegenbelasting en verzekering zijn bij een motor in elk geval wel lager dan bij een auto. Onderhoud is dat niet. Hoe het zit met de kosten van een motor, lees je hier.

  Lees meer
 10. Welk type motor zit het fijnst?

  Welk type motor zit het fijnst?

  Ken je de uitdrukking ‘het zit als gegoten’? Normaal gesproken doelen we dan vooral op kleding die perfect aansluit. Maar we kunnen dit gezegde ook perfect gebruiken voor het zadel van een motorfiets. Dat moet namelijk als gegoten zitten. Welke motorfiets het lekkerst zit, is totaal afhankelijk van je ambities met een motor. Een te zacht zadel is niet fijn voor circuitgebruik, terwijl je voor een wereldreis met een motor de voorkeur geeft aan een comfortabel zacht zadel. Welk type motorfiets zit het fijnst?

  Lees meer
Pagina