Laden...

Advies over motorkleding

 1. Gehoorbescherming op de motor

  Gehoorbescherming op de motor

  Motoren en geluid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen overschrijdt het geluidsniveau bij motorrijden vaak de grens waarop gehoorschade kan ontstaan.

  Lees meer
 2. Hoe moet motorkleding zitten?

  Hoe moet motorkleding zitten?

  We krijgen regelmatig de vraag hoe motorkleding moet zitten. Het belangrijkste is dat motorkleding bescherming kan bieden. Dat gaat het best als de kleding perfect aansluit op je lichaam. Dan zit de motorkleding tegelijk ook comfortabeler. Je motorjas gaat niet klapperen door de rijwind, waardoor je rustiger op de motor zit. Om ervoor te zorgen dat motorkleding comfortabel is en tegelijkertijd bescherming biedt is het zaak dat je kleding aanschaft die goed zit. Welke motorkleding past bij jou?

  Lees meer
 3. Hoe veilig is textiele motorkleding?

  Hoe veilig is textiele motorkleding?

  Textiele motorkleding is een stuk comfortabeler dan lederen motorkleding. Het lijkt het meest op gewone kleding en is ook prettig te dragen als je loopt. Maar als textiele motorkleding zo erg lijkt op gewone vrijetijdskleding, hoe veilig is het dan nog?

  Lees meer
 4. Is motorkleding verplicht?

  Is motorkleding verplicht?

  Motorrijden is leuk, maar je hebt niet altijd zin om je elke keer in het motorpak te hijsen. Voor een kort ritje of op een warme dag heb je misschien al helemaal geen zin om je te moeten ‘inpakken’. Toch is goede bescherming wel erg belangrijk. Sommige motorkleding is zelfs verplicht. In het buitenland kunnen bovendien weer andere regels gelden. Hoe dat allemaal precies zit, lees je hier.

  Lees meer
 5. Kun je motorkleding wassen?

  Kun je motorkleding wassen?

  Je staat op het punt om op je motor te stappen en trekt je motorkleding aan. Bah, dat ruikt niet heel fris meer. Ook bij het opzetten van je helm ruik je een muffe geur. Tijd om de boel eens te wassen, maar hoe doe je dat?

  Lees meer
 6. Waarom motorkleding dragen?

  Waarom motorkleding dragen?

  Waarom moet je een autogordel omdoen? Omdat een gordel bij een ongeluk het verschil kan maken of je zonder noemenswaardig letsel uitstapt of juist niet. Dat laatste is ook van toepassing op het dragen van motorkleding. Wie motorkleding draagt, kan de mate van letsel bij een ongeluk stevig beperken. Hoe kan dat toch? De magie van motorkleding uitgelegd.

  Lees meer
 7. Wat is een goed merk motorkleding?

  Wat is een goed merk motorkleding?

  Start je voor het eerst je zoektocht naar motorkleding of is je huidige outfit aan vervanging toe? Bij het oriënteren voor nieuwe motorkleding ben je waarschijnlijk een hoop verschillende merken tegengekomen die motorkleding aanbieden. De producten van die merken variëren in uitstraling, kwaliteit en prijs. Maar welke moet je nou kiezen en wat is een goed merk motorkleding? Hier leggen we je haarfijn uit wat de beste merken zijn voor motorkleding.

  Lees meer
 8. Wat kost motorkleding?

  Wat kost motorkleding?

  Motorkleding is er in alle soorten en maten, maar ook bestaan er grote prijsverschillen. Wat kost motorkleding? Het antwoord op die vraag verschilt enorm. Dat komt vooral omdat het aanbod in motorkleding reuze is. Toch geven we jou in dit artikel inzicht in de kosten van motorkleding. Goedkoop, duur en alles daartussenin.

  Lees meer
 9. Welke motorkleding bij welke temperatuur?

  Welke motorkleding bij welke temperatuur?

  In je kledingkast ligt vast en zeker een luchtig T-shirt voor in de zomer of een wollige trui voor in de winter. Waarom? Simpel: omdat je kleding afstemt op basis van seizoenen. Hetzelfde moet je doen bij motorkleding, want met winterkostuum in hartje zomer op de motorfiets stappen is vragen om een abonnement op deodorant. Welke motorkleding draag je bij welke temperatuur? Wij houden het hoofd koel en geven advies.

  Lees meer
 10. Welke motorkleding kopen?

  Welke motorkleding kopen?

  Het kopen van motorkleding kan al snel een hele opgave worden, zeker als je net begonnen bent met motorrijden. Toch zien we dat ook de ervaren motorrijder soms verstrikt raakt in het grote motorkleding productaanbod en niet goed weet welke motorkleding hij nu eigenlijk moet kopen. Je wil immers dat de kleding lekker zit, veilig is en goed past bij de momenten waarop je de kleding draagt, zoals bij regen of juist warm en zonnig weer. Hier lees je welke motorkleding het best past bij jouw motor en manier van rijden en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

  Lees meer