De nieuwe Ducati Panigale V4R

De nieuwe Panigale V4 R: meer dan 240 pk in circuit setup en een begrenzer op 16.500 TPM. Heftiger dan deze circuit klare SuperBike vind je niet.

De nieuwe Ducati Panigale V4 R. “This is racing”.

De nieuwe Panigale V4 R maakt gebruik van technische oplossingen die voorheen gereserveerd voor MotoGP en Superbike zoals "gun drilled" titanium drijfstangen en zuigers met DLC oppervlaktebehandeling..

Met deze superieure motor bevestigt Ducati opnieuw zijn roeping: het aanbieden van de meest geavanceerde en verfijnde technologische oplossingen aan liefhebbers, die de supersportmotor voor de weg nog dichter bij de racemotoren in het WorldSBK kampioenschap brengt.

De nieuwe Ducati Panigale V4 R is vanaf het eerste gezicht herkenbaar dankzij de aanwezigheid van carbon vleugels en de op de MotoGP geïnspireerde livery, waarin de witte platen met het nummer "1" zijn verwerkt. Voor het eerst wordt de motorfiets geproduceerd in een genummerde serie met het progressieve nummer en de modelnaam op het billet aluminium stuur.

Het hart van de Panigale V4 R is de nieuwe 998 cc Desmosedici Stradale R, een motorblok die een maximum toerental van 16.500 tpm kan bereiken in de zesde versnelling (16.000 in de andere verhoudingen) en een maximumvermogen levert van 218 pk bij 15.500 tpm (Euro-5-conform*), absolute referentiewaarden in het panorama van supersportmotoren met dezelfde cilinderinhoud. Ondanks alle verbeteringen levert de nieuwe Desmosedici Stradale R iets minder vermogen dan de vorige versie door de beperking van het uitlaatsysteem dat voldoet aan de strenge Euro-5 homologatienorm. Het volledige potentieel van dit motorblok komt echter tot uiting op het circuit door de montage van de race-uitlaat, waardoor hij 237 pk kan bereiken, 3 pk meer dan de voorganger.

Technische eigenschappen Panigale V4 R

Bij de ontwikkeling van het motorblok van de nieuwe Panigale V4 R is ook een speciale olie ontwikkeld door Shell in samenwerking met Ducati Corse**. De nieuwe performance olie garandeert een vermindering van de mechanische wrijving met 10% en leidt tot een toename van het maximumvermogen met nog eens 3,5 pk, wat oploopt tot +4,5 pk bij de begrenzer.

Met de combinatie van race-uitlaat en speciale olie kan het maximumvermogen van de Panigale V4 R dan ook een buitengewone 240,5 pk bereiken.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de Ducati Panigale V4R?

Houd me op de hoogte

Al het 2023 motornieuws