De nieuwe Ducati Scrambler 800

De nieuwe Ducati Scrambler 800 serie is moderner, lichter en met een nog levendigere persoonlijkheid.

De nieuwe generatie Ducati Scrambler 800

Next-Gen Freedom: de nieuwe generatie Ducati Scrambler, moderne technologie, lichter en alleen voor de Icon versie al 9 verschillende kleuren beschikbaar. Ook Ride by Wire, Riding Mode en Quick Shift maken hun debuut in de Ducati Scrambler wereld

De nieuwe Ducati Scrambler is de perfecte keuze voor wie een motorfiets wil met een unieke en herkenbare stijl, dynamisch en leuk, toegankelijk en veilig voor dagelijks gebruik. Een motorfiets ontworpen voor hen die vrijheid zoeken en hun stijl en manier van zijn willen delen met anderen.

Ontwerp van de Ducati Scrambler Icon, Full Throttle en Nightshift

Drie verschillend gestileerde motorfietsen, verenigd door een ontspannen zithouding en een laag gewicht, om liefhebbers van alle ervaringen en vaardigheden veel rijplezier te bieden, zowel op ritten in de stad als daarbuiten. De nieuwe Ducati Scrambler houdt zijn iconisch design intact terwijl de kenmerkende elementen in een eigentijds jasje worden gestoken.

De DRL (Daytime Running Light) aan de voorzijde, op het eerste gezicht herkenbaar aan de 4 cirkelvormige segmenten, een handelsmerk van de Ducati Scrambler, loopt taps toe en wordt scherper om een modernere en elegantere vorm te krijgen. De koplamp, nu volledig LED, behoudt de iconische "X", opnieuw ontworpen en toegepast op het uitwendige voor een nog meer onderscheidende stijl. Het ontwerp van het achterlicht, dat volledig LED blijft, evolueert ook met behoud van de klassieke en herkenbare halve cirkelvorm. Ook de richtingaanwijzers zijn LED.

De stalen tank is opnieuw ontworpen en voorzien van een verwisselbare cover die, samen met de spatborden en details op de koplamp, de motorfiets zijn kleur geeft en een eenvoudige, snelle maar volledige aanpassing naar smaak mogelijk maakt. Elegante geanodiseerde aluminium kappen onder de tank completeren het vernieuwde ontwerp van de voorkant van de motorfiets. Het nieuwe dashboard met 4,3-inch kleuren TFT cluster en speciale HMI maakt de nieuwe Ducati Scrambler nog moderner en integreert perfect met de stijl van de motor in zijn vormen en informatieweergave.

Een belangrijk element van de persoonlijkheid van de Ducati Scrambler, de tweecilinder Desmodue motor heeft nieuwe koppelings- en dynamodeksels met het "X" logo, terwijl de riemdeksels nu een meer verfijnde vorm hebben in overeenstemming met de nieuwe stijl van de motorfiets. De eveneens geëvolueerde uitlaat heeft nog meer essentiële lijnen en de bocht van de uitlaatkop laat de motor volledig bloot.

Technologie Ducati Scrambler

De nieuwe Ducati Scrambler is ook in technisch opzicht vernieuwd en 4 kg lichter geworden, waardoor hij beter hanteerbaar en wendbaarder is geworden. Het chassis is geheel nieuw en levert een belangrijke bijdrage aan de totale gewichtsreductie van de motorfiets. Het trellisframe is vernieuwd en lichter gemaakt. De achterbrug is nieuw en is nu gecombineerd met een schokdemper die naar het midden van de motorfiets is verplaatst. Het motorblok is ook bijgewerkt, waardoor het gewicht is verminderd. Voor een sportiever gevoel is het achterframe nu gescheiden van het hoofdframe.

Het rijgedrag is ook verbeterd door een iets grotere stuurhoek die bijdraagt aan het gebruiksgemak, zowel bij het manoeuvreren als in het stadsverkeer. Nieuw ontworpen wielen bevestigen de maten 18" en 17" voor en achter respectievelijk. Het Desmodue motorblok, die altijd een onderscheidend kenmerk is geweest van de Ducati Scrambler, is inhoudelijk gemoderniseerd, is ongeveer 2,5 kg lichter dan de vorige generatie en is nu uitgerust met een nieuwe achtplaatskoppeling met een zachtere trekkracht. De koppeling is ook compacter, wat het mogelijk heeft gemaakt om de zijwaartse overhang van zijn deksel te verminderen, waardoor er meer ruimte is voor de voet van de rijder. De nieuwe Ducati Scrambler is ook uitgerust met een op lagers gemonteerde versnellingsbak, waardoor er soepeler en nauwkeuriger geschakeld kan worden.

Dankzij de introductie van Ride by Wire heeft de nieuwe generatie Desmodue motor de mogelijkheid om de Quick Shift up/down te monteren, standaard uitrusting op de Full Throttle en verkrijgbaar als accessoire op de rest van het gamma. muziek en gesprekken te beheren door je smartphone op de motor aan te sluiten. 

Prestaties en prijzen Ducati Scrambler

Het luchtgekoelde tweecilinder motorblok met twee kleppen per cilinder bevestigt het maximale vermogen van 73 pk en is ook beschikbaar in een 35 kW versie voor motorrijders met een A2 rijbewijs. De prijzen in Nederland zijn vanaf € 12.590 voor de Scrambler Icon en € 13.390 voor de Full Throttle en Nightshift.

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze Ducati Scrambler modellen?

Stuur ons een mail

Al het 2023 motornieuws