De nieuwe Ducati Streetfighter V4 en V4S

De natuurlijke evolutie van de familie is een motorfiets die de concepten van de "Fight Formula" nog verder duwt, met als belangrijkste elementen de Panigale V4 ontdaan van de kuip, hoog en breed stuur, 178 kg gewicht, 208 pk Desmosedici Stradale motor, biplane vleugels en de nieuwste generatie elektronica.

De nieuwe 2023 Ducati Streetfighter V4.

De nieuwe Streetfighter implementeert de nieuwe Power Mode logica die al werd geïntroduceerd bij de Ducati Panigale V4 en V4 S, uiteraard met kalibraties die specifiek zijn voor de Desmosedici Stradale motor in de Streetfighter configuratie.
Er zijn vier motorvermogen strategieën: Full, High, Medium, Low.
Full en Low zijn nieuw bedacht, terwijl High en Medium qua strategie zijn herzien.

Elektronica van de nieuwe Streetfighter V4

Zoveel technische en technologische aspecten brengen de Streetfighter V4 tot leven. Een balans van onderscheidende lijnen, brute kracht en geavanceerde technologie en componenten komen samen in de Fight Formula.

Het elektronische pakket van de nieuwste generatie van de Streetfighter V4, waarin de updates zijn verwerkt die op de Panigale V4-familie zijn geïntroduceerd, is gebaseerd op het gebruik van een 6-assig inertieplatform (6D IMU - Inertial Measurement Unit) dat in staat is de rolhoek, yaw en pitch van de motorfiets in de ruimte onmiddellijk te detecteren.

Tweede generatie TFT
De Streetfighter V4 maakt gebruik van hetzelfde geavanceerde full-TFT 5" kleureninstrument met hoge resolutie als de Panigale V4, met de virtuele ronde toerenteller als dominant element van het dashboard aan de rechterzijde.

De graphics zijn in alle weergaven herzien, om alle informatie eenvoudiger en informatiever te maken en de liefhebber te helpen bij het kalibreren van alle instelbare parameters.

Daarnaast biedt het dashboard, speciaal voor liefhebbers die willen profiteren van de prestaties van de Streetfighter V4 op het circuit, nu de Track Evo weergavemodus. Zelfs degenen die liever op de weg rijden, kunnen nog steeds genieten van een op de racerij geïnspireerd dashboard.

De 4 modi van de Streetfighter V4 * Full Power Modus
In de Full Power Mode komt het volledige potentieel van de motor tot uiting met koppelcurves zonder elektronische filters, behalve in de eerste versnelling. Deze modus is niet gekoppeld aan een van de rijmodi in de standaardconfiguratie, maar moet handmatig door de bestuurder worden geselecteerd.

High & Medium Power Modi Voor de High en Medium Power modi is een nieuw Ride by Wire map management systeem ontwikkeld met specifieke kalibratie voor elk van de zes versnellingen, dat ervoor zorgt dat de rijder altijd de optimale stuwkracht krijgt bij het openen van de gashendel. De specifieke kalibraties voor de Streetfighter V4 garanderen een maximale correlatie tussen de door de rijder gevraagde en de daadwerkelijk geleverde koppelwaarde.

Low Power Modus De Low Power Mode, daarentegen, is ontworpen voor het rijden op de weg of op een ondergrond met weinig grip, waarbij het maximale vermogen van de motorfiets wordt beperkt tot 160 pk en de gasrespons bijzonder beheersbaar is.

Nieuwe Wet Riding Modus De modus Wet Riding is ontworpen voor het rijden op een ondergrond met weinig grip, of juist op natte wegen. De RM beperkt het maximumvermogen tot 160 pk met een bijzonder zachte gasrespons (power mode Low) en, in de V4 S-versie, een zachtere ophanging om de grip en de veiligheid te bevorderen. Het standaardniveau van de elektronische besturing is ingesteld om maximale stabiliteit te bieden, wat zorgt voor een betere grip en stabiliteit.

Chassis van de nieuwe Streetfighter V4

De Streetfighter V4 bevestigt het chassis schema met Front Frame en enkelzijdige achterbrug, beide van aluminium, met upside-down vork en mechanisch instelbare schokdemper op de V4 versie, terwijl de Streetfighter V4 S vertrouwt op Öhlins semi-actieve vering met SmartEC 2.0 interface.

De lay-out van het chassis wordt aangevuld door het trellis zadelframe, dat boven het "voorframe" is bevestigd en inferieur aan het achterbankhoofd is vastgeschroefd.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de Ducati Streetfighter V4 of V4S?

Stuur ons een mail Al het 2023 motornieuws