De nieuwe Yamaha Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition

De populaire langeafstand all-road van Yamaha wordt vernieuwd. Het instrumentenpaneel is bijgewerkt, met smartphone-connectiviteit en verfijningen in het ABS-systeem

Vernieuwde Yamaha Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally

Er zijn al meer dan 40.000 Ténéré's verkocht sinds de lancering in 2019. Bekend om de combinatie van een koppelrijk CP2-motorblok van 690 cc met een robuust 'dual purpose' chassis. Yamaha heeft de positie als een van de toonaangevende producenten van Adventure-motoren opnieuw bevestigd. De Ténéré is uitermate geschikt voor de ontdekkingsreiziger en avonturier.

De lijn is verder versterkt met de Ténéré 700 Rally Edition die met een extra reeks premium upgrades geschikt gemaakt is voor zelfs het zwaarste terrein, en door de recente introductie van de Ténéré 700 World Raid met een groot actieradius, krijgt elke motorrijder de kans om nu nog verder te gaan.

World Raid-stijl 5-inch TFT-instrumentenpaneel

Zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition zijn uitgerust met het nieuwe 5-inch TFT-instrumentenpaneel. Dit hoogwaardige dashboard biedt de keuze uit twee schermthema's voor verschillende rijsituaties.

In de "Explorer"-schermmodus ligt de nadruk op de toerentalmeter, zodat de motorrijder zich kan concentreren op het handhaven van het sterkste koppel voor effectieve prestaties bij het rijden op onverharde wegen. Het "Street"-scherm heeft een meer conventionele uitstraling met ronde wijzerplaten in analoge stijl. Beide schermstijlen hebben een duidelijk ontworpen lay-out met goed leesbare pictogrammen en waarschuwingslampjes, zodat de motorrijder zich kan blijven concentreren op de weg of het traject dat wordt afgelegd.

Smartphone-connectiviteit

De modellen voor 2023 zijn uitgerust met een Communication Control Unit (CCU) die smartphone-connectiviteit mogelijk maakt. Om deze connectiviteit te activeren, moet de smartphone van de motorrijder eerst via Bluetooth® worden gekoppeld via de gratis Yamaha MyRide-app. Zodra de motorrijder een smartphone heeft gekoppeld, toont het nieuwe 5-inch TFT-scherm alle meldingen van inkomende oproepen, e-mails en tekstberichten. Via de app kunnen de belangrijkste parameters van de motorfiets worden bijgehouden en gecontroleerd.

Indien het systeem daarvoor is ingesteld, kan het de motorrijder ook waarschuwen bij elk technisch probleem dat op de Ténéré wordt gedetecteerd. Ook kan het een melding via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een andere contactpersoon die door de motorrijder is aangewezen.

De MyRide-app biedt ook vele andere nuttige functies, waaronder het bewaken van alle belangrijke parameters van de motorfiets, het bijhouden van de afgelegde route en het registreren van de afgelegde afstand, versnelling, topsnelheid, hoogteverschillen en nog veel meer. Gegevens kunnen op sociale media worden gedeeld, en vervolgens worden vergeleken en besproken met andere Yamaha Adventure-motorrijders op enkele van de vele toegewijde internetfora en sociale-mediagroepen.

Verbeterde ABS-modi

Voor 2023 zijn zowel de Ténéré 700 als de Ténéré 700 Rally Edition uitgerust met een verbeterd ABS-systeem met drie standen. Met dit verbeterde systeem, dat al was ingebouwd op het World Raid-model, kan de motorrijder kiezen tussen volledig AAN, voorwiel AAN, achterwiel UIT en volledig UIT.

Volledig AAN is verplicht bij het rijden op de straat. Voorwiel AAN achterwiel UIT is bedoeld voor gebruik bij gematigde off-roadritten waarbij er niet altijd grip op de weg is, terwijl de modus Volledig UIT geschikt is voor extremere off-roadritten.

Kleuren van de Ténéré 700

Voor 2023 krijgt de Ténéré 700 vernieuwde graphics en nieuwe kleuren: Icon Blue en Tech Kamo.
De Ténéré 700 Rally Edition blijft verkrijgbaar in Heritage White.

Overige technische upgrades

De Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition zijn voorbedraad voor de montage van een optioneel Quick-shifter-systeem dat nu verkrijgbaar is als origineel Yamaha-accessoire.
Voor nog meer duurzaamheid is de voorremhendel opnieuw ontworpen om bestand te zijn tegen accidentele schade als de motorfiets valt. Andere verbeteringen zijn de LED-richtingaanwijzers en een nieuwe USB-aansluiting die de eerdere 12V-aansluiting vervangt.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de Yamaha Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition?

Stuur ons een mail Al het 2023 motornieuws