Workshops & clinics tijdens de Seizoensopening 2020

Tijdens de Seizoensopening 2020 geven we elk uur in onze werkplaats doorlopend workshops & clinics. Je kunt kiezen uit 6 verschillende onderwerpen die we hieronder beschrijven. In het tijdsschema hieronder zie je wanneer deze gegeven zullen worden. Je moet er wel op tijd bij zijn, want het aantal deelnemers per onderwerp is beperkt. De workshops & clinics duren 20 à 30 minuten, aanmelden gebeurt ter plekke.

Onderwerpen

Motorklaarmaken voor het voorjaar
De motor kan weer (bijna) uit de stalling en natuurlijk moet je bepaalde punten checken voordat jij en je motor veilig de weg op kunnen. Onze ervaren monteurs laten precies zien op welke punten je moet letten.
 
Op vakantie met de motor  
Heb jij altijd al een exotische motorreis in het buitenland willen beleven? Samen met Horizon-motorreizen vertellen wij alles over de mogelijkheden van hun verzorgde motorreizen door bijvoorbeeld de Sierra Nevada in Spanje.
 
Meer en beter motorvermogen, hoe?  
Een vermogensdipje bij een bepaald toerental of bijvoorbeeld een laag koppel. In samenwerking met Akrapovic Nederland en Vrooam Lubrications leggen we uit wat een andere uitlaat, olie en luchtfilter betekenen voor het motorvermogen. Tijdens de workshop wordt ook een vermogensrun uitgevoerd op onze testbank met een aangepaste Kawasaki Z900.
 
Communiceren op de motor: communicatiesystemen
Altijd in contact met je rijgroep of bijrijder. In samenwerking met SENA vertellen wij je alles over de mogelijkheden die SENA-communicatiesystemen bieden tijdens het motorrijden.
 
Welke band past het beste bij mij?  
Wat voor een band past eigenlijk het beste bij welke motor en omstandigheden en hoelang gaat een band eigenlijk mee? In samenwerking met Michelin vertellen we je alles wat jij wilt weten over je motorbanden.
 
Afstellen vering en demping
Goede vering en demping zijn van groot belang voor de stabiliteit en het stuurgedrag van je motor. Daarnaast is de vering ook van invloed op de remweg. Samen met Hyperpro geven wij tips hoe je demping en vering op jouw motor het beste laat presteren.

 

Tijdschema

Vrijdag 14 februari
16:00 Geen
17:00 Geen
18:00 Motor klaarmaken voor het voorjaar
19:00 Op vakantie met de motor
20:00 Motor klaarmaken voor het voorjaar
 
Zaterdag 15 februari
10:00 Motor klaarmaken voor het voorjaar
11:00 Welke band past het beste bij mij?
12:00 Op vakantie met de motor
13:00 Motor klaarmaken voor het voorjaar
14:00 Meer en beter motorvermogen, hoe?
15:00 Afstellen vering en demping
16:00 Communiceren op de motor
 
Zondag 16 februari
12:00 Motor klaarmaken voor het voorjaar
13:00 Welke band past het beste bij mij?
14:00 Meer en beter motorvermogen, hoe?
15:00 Op vakantie met de motor
16:00 Communiceren op de motor

  

Bekijk alles over de Seizoensopening 2020