Laden...

KTM is in 1934 opgericht in Mattighofen. De naam KTM is een afkorting voor ‘’Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen’’. Hun éérste motorfiets rolde in 1949 van de band. De missie van KTM is het bieden van een zo compleet mogelijke motor voor de ultieme rit, met zo min mogelijk verspilling aan ruimte en gewicht.

Het van oorsprong Oostenrijkse motormerk heeft de kleur oranje altijd vrij aanwezig in zijn marketing uitingen en in het design van de motoren. Ditzelfde geldt voor de hoek waar alle KTM motoren opgesteld staan in Bodegraven. Zoek de oranje wanden, en je weet precies wat je gaat tegenkomen. Vandaag de dag staat KTM bekend om zijn bijzonder sportieve naked motoren, tour motoren en crossmotoren. Sportiviteit is iets wat vrijwel altijd centraal staat bij een motor van KTM, samen met de oranje kleur natuurlijk.

Naast het zojuist genoemde ruime motorassortiment heeft KTM tegenwoordig nog veel meer te bieden. Zo heeft KTM de laatste jaren ook een ruim assortiment aan onderdelen, accessoires, motorkleding en merchandise ontwikkeld.