loading....

Inspiratie nodig voor de feestdagen? Bekijk alle Motor cadeaus

Distributieriem & ketting

Selecteer je motor en vind het geschikte product
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 110

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 110

Pagina

Vrijwel elke moderne verbrandingsmotor is voorzien van één of twee bovenliggende nokkenassen. Die nokkenassen openen en sluiten de kleppen. De overbrenging (aandrijving) tussen krukas en de nokkenassen wordt in de meeste gevallen verzorgd door een distributieriem of -ketting.

Onderhoud aan Distributieriem of Ketting

De meeste motoren zijn voorzien van distributieriemen en -kettingen die automatisch worden gespannen, soms kan je ze zelf ook nastellen. Het instructieboek geeft meestal aan wanneer de distributieaandrijvingen moet worden vervangen, maar niet zelden laat met name de ketting zich duidelijk horen wanneer hij aan vervanging toe is. Ingrijpen is dan de hoogste tijd om motorschade voor te blijven. De distributieriem laat zich nauwelijks horen wanneer hij versleten is, maar om schade te voorkomen wordt aangeraden de riem tijdig te vervangen. Raadpleeg daarvoor het bij de motor geleverde instructieboekje.

Als officieel dealer van alle grote motormerken kan Goedhart Motoren vrijwel elke distributieriem of - ketting leveren. Origineel maar ook een goede kwaliteit after market. Onze technische staf adviseert u graag op basis van onze ruime ervaring.