Laden...
Filteren

Continental Onderdelen & Accessoires

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-36 van 434

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Continental

De Duitse firma Continental houdt zich al vanaf 1871 bezig met rubber; in 1898 werden de eerste rubberen banden met loopvlak ontwikkeld en vanaf 1929 werd na een fusie met diverse bandenfabrikanten vol ingezet op banden voor fietsen, motorfietsen, auto’s, trucks en bussen.

Inmiddels is Continental de op drie na grootste bandenfabrikant ter wereld; daarnaast houdt de firma zich tegenwoordig ook bezig met geavanceerde electronica en intelligente transportsystemen. Je kent Continental waarschijnlijk vooral onder die merknaam, maar ook bijvoorbeeld Uniroyal, Semperit, Gislaved en General Tire vallen onder de paraplu van Continental.

Paardenbloemen

Rubber is al lang niet meer pure spul uit de boom; in een eeuwige zoektocht naar meer grip, levensduur én duurzaamheid is de zoektocht naar de ultieme motorband nooit afgelopen. Zo doet Continental momenteel onderzoek naar de teelt en verwerking van Russische paardenbloemen als alternatieve grondstof voor rubber van de rubberboom. Dat zou een flinke milieuwinst moeten