loading....

Motor Accu

Selecteer je motor en vind het geschikte product
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 83

Pagina
  1. Yuasa Accu YTX16-BS Yuasa Accu YTX16-BS
    Normale prijs € 151,25 U bespaart: € 31,30 Aanbiedingsprijs € 119,95
  2. Yuasa Accu YT12B-BS Yuasa Accu YT12B-BS
    Normale prijs € 107,69 U bespaart: € 22,74 Aanbiedingsprijs € 84,95
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 83

Pagina

Motor Accu

De accu levert stroom voor de elektrische installatie van de motor. Tijdens het rijden zorgt de dynamo ervoor dat de accu op spanning blijft. We onderscheiden twee soorten accu’s: de natte accu die is voorzien van vloeistof (accuzuur/gedemineraliseerd water) en de droge, onderhoudsvrije gel accu.

Verschillende soorten Accu's

De meeste motorfietsen zijn standaard uitgerust met natte accu’s Het is een betrouwbare energiebron die, mits goed onderhouden relatief lang en probleemloos meegaat.

Zo is het belangrijk de accu tijdens langere motorloze periodes, zoals de wintermaanden, op de acculader aan te sluiten en het vloeistofniveau met gedemineraliseerd water op peil te houden. Droge ofwel ‘gel’ accu’s zijn onderhoudsvrij, maar geadviseerd wordt deze ook op de druppellader aan te sluiten wanneer de motor langere tijd stilstaat. Op deze manier wordt de kans kleiner dat de accu aan het begin van het motorseizoen zonder spanning staat.

De juiste Accu kopen

Voor ieder motortype een andere accu lijkt wel. Ontdek via de Mijn Motor selectie eenvoudig welke accu's geschikt zijn voor uw motor. Neem bij vragen of twijfels gerust even contact op met onze technische staf.