loading....

Werken bij de grootste motorzaak van de Benelux? Bekijk de vacatures!

Bougie

Selecteer je motor en vind het geschikte product
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 125

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 125

Pagina

De bougie is een onderdeel van het ontstekingssysteem van de verbrandingsmotor. De bougie ontsteekt het samengeperste lucht-brandstof mengsel in de cilinder door middel van een elektrische vonk.

Verwisselen Bougies

Niet eens zo heel lang geleden hadden veel motorrijders vaak een setje reservebougies bij zich om bij pech onderweg, zoals de beruchte ‘vette’ bougie of een ‘pareltje’, snel en eenvoudig zelf een reparatie uit te kunnen voeren. Met de huidige kwaliteit van de motorfietsen is dat gelukkig niet meer nodig, helemaal niet wanneer je je houdt aan de voorschriften uit het instructieboekje dat aangeeft wanneer de bougies verwisseld moeten worden.

Sommige mensen denken “Wanneer ze niet defect zijn, hoef je ze niet te vervangen.” maar dat is niet verstandig. Uitstellen van onderhoud kan later voor veel hogere kosten zorgen als ze wel stuk gaan. Bougies hebben een keramisch deel dat kan breken. Ze kunnen een bepaalde tijd een bepaalde hitte aan, maar als ze langer meegaan, wordt de kans op breken steeds groter. Besparen op (noodzakelijk!) onderhoud is nooit verstandig en zo duur zijn bougies niet.

Goedhart Motoren levert alle bougies voor vrijwel elk motormodel en type uit voorraad. U vindt ze ook voor uw motor in ons overzicht.