loading....

Werken bij de grootste motorzaak van de Benelux? Bekijk de vacatures!

Dynamo

Selecteer je motor en vind het geschikte product
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 179

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 179

Pagina

Een dynamo is een machine waarmee mechanische energie, verkregen door een draaiende as, wordt omgezet in elektrische gelijkstroomenergie. Een motorfiets zit vol met onderdelen die werken op elektrische stroom. Daarom zit er een accu in en een dynamo. Die heeft twee belangrijke functies: het leveren van elektrische energie en het bijladen van de accu.

Wanneer gaat een Dynamo stuk?

Over het algemeen geven dynamo’s weinig problemen, maar ze kunnen wel voortijdig de geest geven en dat kan verschillende oorzaken hebben. Zoals een doorgebrande diode, een kapotte spanningsregelaar of een probleem met de aandrijving. Hoe zwaarder de dynamo wordt belast, hoe eerder hij defect kan raken. Verschijnt er tijdens het rijden een rood stroomlampje op het dashboard of brandt de verlichting zwak? Dan kan een kapotte dynamo de boosdoener zijn.

Het vervangen van een Dynamo

Op de meeste motoren zit de dynamo op een goed bereikbare plaats, waardoor vervangen geen al te drastische ingreep is. In veel gevallen wordt dan gekozen voor een fabrieks origineel exemplaar, maar Goedhart Motoren kan in sommige gevallen ook een prima after-market product leveren. Raadpleeg ons overzicht of informeer bij twijfel een van onze ervaren monteurs.