loading....

MEGA Kortingen tot wel 70% Bekijk alles over de MEGA Motormarkt 2018

Oliefilter

Vind het onderdeel van uw motor
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 153

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 153

Pagina

Het oliefilter zuivert de olie van onregelmatigheden waardoor de smering optimaal blijft. De bewegende delen in een motor worden gesmeerd en gekoeld door olie. Maar bewegende delen slijten waardoor kleine metaaldeeltjes alsmede verbrandingsresten en roet in de olie belanden. Het oliefilter dat onderdeel is van het smeersysteem, zuivert de olie van deze onregelmatigheden. Voornaamste bestanddeel is een element van geïmpregneerd papier, dat als een soort harmonica gevouwen zit. Dat vergroot het filteroppervlak. Daardoor komt er zo min mogelijk viezigheid in de motor en blijft de smering optimaal.

Het oliefilter kan na verloop van tijd verzadigd raken met vuil en werkt dan niet meer. Om geen risico te nemen adviseren wij altijd om met het verversen van de olie, ook het oliefilter te vervangen. Dat is een vrij eenvoudige klus die door vrijwel iedereen zelf kan worden uitgevoerd.

Een nieuw en goed passend oliefilter bestel je bij voorkeur samen met de juiste olie. Volg het advies zoals beschreven in het instructieboekje of informeer anders bij Goedhart Motoren dan bent u verzekerd van een deskundig advies.

Op ons overzicht vindt u voor vrijwel elke motormerk het juiste filter.