Laden...

Distributieriem & ketting

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

In het assortiment van one-stop motorzaak tref je een uiteenlopende hoeveelheid distributieriemen en distributiekettingen. Ongeacht voor welke motorfiets je een distributieriem zoekt. Je kunt gemakkelijk jouw passende riem vinden in onze ‘’mijn motor’’ part-finder. Selecteer jouw geliefde motorfiets in het menu en laat ons alle bijpassende riemen en kettingen bij elkaar zetten. Met de hartelijke service van Goedhart motoren. 

Vrijwel elke moderne verbrandingsmotor is voorzien van één of twee bovenliggende nokkenassen. Die nokkenassen openen en sluiten de kleppen. De overbrenging (aandrijving) tussen krukas en de nokkenassen wordt in de meeste gevallen verzorgd door een distributieriem of distributieketting. Je kunt je voorstellen dat die dus best wel van belang is. Zorg er dus voor dat deze in orde is. 

Distributieriemen of ketting

De meeste motoren zijn voorzien van distributieriemen en -kettingen die automatisch worden gespannen, soms kan je deze riem of ketting zelf ook nastellen. Het instructieboek geeft meestal aan wanneer de distributie aandrijvingen moet worden vervangen, maar niet zelden laat met name de ketting zich duidelijk horen wanneer hij aan vervanging toe is. Ingrijpen is dan de hoogste tijd om motorschade voor te blijven. Uitstellen is echt geen optie. De motor distributieriem laat zich nauwelijks horen wanneer hij versleten is, maar om schade te voorkomen wordt aangeraden de riem tijdig te vervangen. Raadpleeg daarvoor het bij de motor geleverde instructieboekje. Zoals gezegd, dit is niet iets wat je kunt uitstellen. Zo gauw deze onderdelen het af laten weten kun je er van uit gaan dat niet alleen je riem of ketting defect is, maar nog veel meer. 

Ruim aanbod bij Goedhart Motoren

Het is van groot belang dat de juiste distributieriem of -ketting gemonteerd wordt. Wanneer de verkeerde riem of ketting gemonteerd is kan dit voor grote schade aan het motorblok zorgen. Goedhart motoren staat voor je klaar bij het vinden van de juiste onderdelen. Selecteer via het Mijn Motor keuzemenu in een handomdraai jouw motorfiets. Vervolgens zetten wij alle passende distributieriemen of distributiekettingen voor je op een rij. Zo weet jij zeker dat je de juiste spullen in huis haalt. Niet helemaal overtuigd? Neem bij twijfel of vragen even contact op met ons gespecialiseerde werkplaatspersoneel. Zij staan voor je klaar om al jouw brandende vragen te beantwoorden. 

Goedhart motoren kan jou een ruim aanbod aan originele en aftermarket onderdelen voor jouw motorfiets te leveren. Ons assortiment is nauwkeurig en met zorg samengesteld voor en door motorrijders. Zoek de onderdelen behorende bij jouw motorfiets bij elkaar middels de gemakkelijke part-finder, waardoor je absoluut zeker weet dat je een onderdeel koopt wat past op jouw motor. Niet alleen snelle levertijd, maar ook 14 dagen bedenktijd. Indien je toch onverhoopt niet helemaal kan vinden wat je zoekt, aarzel dan niet. Neem even contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar. Deze helpen jou maar al te graag verder.