loading....

Motor Tandwielen

Selecteer uw motor om passende onderdelen te tonen.
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 641

Pagina
  1. Marchesini Tandwieldrager M7R Marchesini Tandwieldrager M7R
    € 272,25
  2. Marchesini Tandwieldrager M7R Marchesini Tandwieldrager M7R
    € 272,25
  3. AFAM Voortandwiel 14T, 525 AFAM Voortandwiel 14T, 525
    € 24,53
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 641

Pagina

Motor Tandwielen

De kettingwielen (in de volksmond vaak tandwielen genoemd), krijgen, net als de ketting een hoop te verduren. Naast de enorme kracht van het continu accelereren van de motor staan de tandwielen bloot aan de elementen. Hierdoor slijten de kettingwielen sneller. Om ervoor te zorgen dat de aandrijflijn van de motor in uitstekende conditie blijft is het dus belangrijk om de kettingwielen en de ketting tijdig te vervangen. Hierbij wordt aangeraden deze tegelijk te vervangen: een nieuwe ketting op al versleten kettingwielen slijt extra snel en natuurlijk andersom! Daarnaast is het van groot belang de ketting goed te verzorgen met kettingspray of kettingvet.

Versleten Tandwielen

Versleten tandwielen zijn het best te herkennen aan de scherpte van de tandjes. Wanneer de tandjes van het tanwiel scherp en puntig zijn, is het kettingwiel versleten en moet hij vervangen worden.

Tandwielen vervangen

Goedhart Motoren levert voor elke motormerk zowel voor- als achterkettingwielen, maar ook complete kettingsets die bestaan uit genoemde kettingwielen, compleet met ketting.

Via het zoekvenster kunt u uw motormerk, type en bouwjaar selecteren wanneer u ziet welke tand- dan wel kettingwielen er voor uw motor leverbaar zijn.