Laden...

Bobine

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De bobine is een transformator die gebruikt wordt in het ontstekingssysteem van verbrandingsmotoren. De bobine heeft tot taak de laagspanning van het elektrische systeem om te zetten in een voor de ontsteking geschikte hoogspanning waarmee de bougie zijn vonken kan produceren.

Levensduur Bobine

Bobines kunnen lang meegaan, maar kunnen door slijtage wel de oorzaak zijn van een slechter lopende motor. Bijvoorbeeld door problemen met de isolatie. Naarmate de belasting van de ontsteking hoger is gaat de vonk door de isolatie naar massa overslaan waardoor de bougie slechter gaat vonken en de motor gaat inhouden. Ook een te hoge spanning kan een defect aan de bobines veroorzaken.

Omdat defecte bobines helaas geen uitzondering zijn, houdt Goedhart Motoren veel types op voorraad. Maar ook wanneer dat niet het geval is kunnen wij voor vrijwel elk motormodel en type, snel de juiste bobine leveren. Met behulp van onze zoekfunctie (selecteer motormerk, type en bouwjaar) kunt u vinden welke bobines voor uw motor in aanmerking komen.