Laden...

Dynamo

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-24 van 234

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een dynamo is een machine waarmee mechanische energie, verkregen door een draaiende as, wordt omgezet in elektrische gelijkstroomenergie. Een motorfiets zit vol met onderdelen die werken op elektrische stroom. Daarom zit er een accu in en een dynamo. Die heeft twee belangrijke functies: het leveren van elektrische energie en het bijladen van de accu.

Een Dynamo Vervangen

Over het algemeen geven dynamo’s weinig problemen, maar ze kunnen wel voortijdig de geest geven en dat kan verschillende oorzaken hebben. Zoals een doorgebrande diode, een kapotte spanningsregelaar of een probleem met de aandrijving. Hoe zwaarder de dynamo wordt belast, hoe eerder hij defect kan raken. Verschijnt er tijdens het rijden een rood stroomlampje op het dashboard of brandt de verlichting zwak? Dan kan een kapotte dynamo de boosdoener zijn.

Op de meeste motoren zit de dynamo op een goed bereikbare plaats, waardoor vervangen geen al te drastische ingreep is. In veel gevallen wordt dan gekozen voor een fabrieks origineel exemplaar, maar Goedhart Motoren kan in sommige gevallen ook een prima after-market product leveren. Raadpleeg ons overzicht of informeer bij twijfel een van onze ervaren monteurs.

De juiste Dynamo kopen

De Dynamo is een vitaal onderdeel van het elektrische systeem van de motor en over het algemeen is de dynamo niet een onderdeel wat snel kapot gaat. Mocht deze tóch kapot zijn dan is het zaak dat de dynamo vervangen wordt door een juist onderdeel. Goedhart levert zowel originele vervangingsdynamo's als after-market dynamo's. Het is belangrijk goed te kijken welke dynamo past bij jouw motor. Gebruik hiervoor de Mijn Motor selectie en vind eenvoudig het juiste onderdeel voor jouw motor!