Laden...

Luchtfilter

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-24 van 2120

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Om de motor te laten lopen is brandstof nodig, maar ook zuurstof. Die wordt uit de lucht aangezogen. Maar dat brandstof/luchtmengsel moet wel schoon zijn als het de motor in gaat, want stofdeeltjes kunnen het inwendige van de motor beschadigen. Het luchtfilter zuivert de aangezogen lucht van vieze deeltjes.

Als het luchtfilter ernstig vervuild is of zelfs verstopt raakt, heeft dat invloed op de verhouding brandstof/lucht die de motor in gaat. De motor zal minder presteren en zelfs onregelmatig gaan lopen, het brandstofverbruik zal toenemen. Kortom: hoog tijd om het luchtfilter te vervangen, een niet al te lastige klus.

In het instructieboekje zie je waar het luchtfilter zit. Het meest voorkomende type luchtfilter is van papier en tot een harmonica gevouwen, voor een groter doorlaatoppervlak van de instromende lucht.

Je kunt zelf controleren of het luchtfilter aan vervanging toe is. Open het kunststof luchtfilterhuis en inspecteer het luchtfilter op verontreiniging. Rij je veel in stoffige gebieden, dan is het raadzaam het filter vaker te controleren.

Naast originele luchtfilters van alle grote merken levert Goedhart Motoren ook veel topkwaliteit vervangingsfilters die, al dan niet in combinatie met een andere uitlaatdemper, tot betere motorprestaties leiden.