Laden...

Wiel kogellager

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-24 van 700

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een kogellager wordt gebruikt om het wiel aan de as te bevestigen. Het wiel kan dan met weinig wrijving ronddraaien, ondanks het feit dat er een flink gewicht op de as drukt. Bij een motorfiets zijn het voor- en achterwiel voorzien van kogellagers. Dat zijn rollende lagers die de wrijving van een draaibeweging verminderen. Kogellagers bestaan meestal uit een binnenring en een buitenring met daartussen één of twee rijen bolvormige kogels. De kogels draaien, waardoor veel wrijving wordt voorkomen.

De kogellagers in het wiel bepalen hoe soepel het wiel draait en zijn dus van belang voor de prestaties van de motorfiets. Wanneer de wielen niet meer heel licht draaien (en er geen sprake is van een versleten ketting of aanlopende remmen...) of bijgeluiden veroorzaakt, dan zijn in bijna alle gevallen de wiellagers versleten. Om dit probleem op te lossen dienen de wiellagers vervangen te worden.

Wiellagers zijn er in vele soorten en maten en Goedhart Motoren beschikt over een breed assortiment, waardoor wij voor vrijwel elke type motorfiets de juiste wiellagers uit voorraad kunnen leveren. U vindt ze in ons overzicht.