Laden...
Hoofdremcilinder

Hoofdremcilinder

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-24 van 26

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Een hoofdremcilinder is een pompje dat met de remhendel wordt bedient. Wanneer je de zuiger van dit pompje indrukt, wordt er remvloeistof via de remleidingen naar de remklauw gepompt. De remklauw is voorzien van één of meerdere zuigers. De vloeistof uit de hoofdremcilinder duwt deze zuigers tegen de remblokken die vervolgens de remschijf inklemmen. Omdat de druk in een vloeistof overal gelijk is, is de vloeistofdruk in de remklauw gelijk aan de druk die je door het indrukken van het remhendel in de hoofdremcilinder opbouwt.

De hoofdremcilinder is dus een essentieel onderdeel van het remsysteem dat mede bepalend is voor het goed functioneren van het schijfremsysteem.

Goedhart Motoren levert zowel originele hoofdremcilinders als goede alternatieven. Let bij het vervangen van een versleten of beschadigde hoofdremcilinder goed op de juiste grootte van het oude exemplaar, zodat je voor aankoop zeker weet dat dit onderdeel geschikt is voor je motorfiets. Neem bij twijfel even contact op met onze technische staf.