Laden...
Remschijven

Remschijven

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-24 van 2641

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De meeste motoren zijn - vooral aan de voorkant - voorzien van schijfremmen.

Deze worden vast (star) of ‘zwevend’ op de wielnaaf bevestigd. Wanneer er wordt geremd, dan drukken de remblokken in de remklauw tegen de schijf waarbij de wrijving voor de vertraging zorgt.

De zwevende remschijf bestaat uit 2 delen, waarbij het gedeelte dat in contact komt met de remblokken enige zijdelingse speling heeft ten opzichte van het deel dat star aan de wielnaaf is gemonteerd. Zo kunnen de zijdelingse krachten op de wielnaaf niet doorwerken naar de remblokken.

Bij starre remschijven kunnen deze zijdelingse bewegingen ervoor zorgen dat de remblokken verder teruggedrukt worden dan nodig is om de rem vrij te laten lopen, zodat de rem niet meer direct aangrijpt. Enige speling in de ophanging van de remklauw en speling in de wielkogellagers ondervangt dit probleem.

De remschijven op uw motor hebben geen gemakkelijk leven. Ze worden blootgesteld aan zware belastingen en doen hun werk open en bloot voor de elementen. Ze vragen in principe geen onderhoud en wanneer ze aan vervanging toe zijn is dat vrij gemakkelijk te controleren door de dikte van de schijf te meten. Versleten remblokken die niet op tijd worden vervangen kunnen de remschijf lelijk beschadigen en de werking verminderen.

Goedhart Motoren levert remschijven van alle bekende merken. Via onze zoekfunctie (selecteer merk, type, bouwjaar) kunt u controleren welke remschijven u voor uw motor nodig hebt. U kunt uiteraard ook onze technische medewerkers raadplegen.