Laden...

Bandenspanning

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bandenspanning is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor jouw veiligheid, maar ook de slijtage van je banden. De bandenspanning van een motorfiets is onderworpen aan een aantal variabelen. Ten eerste het gewicht, maar ook de gebruikte velgen. Een combinatie van de juiste band, de juiste spanning en gewicht zorgen namelijk voor optimale grip en duurzaamheid van de band. Zorg er dus goed voor dat jij voldoende lucht in je banden hebt zitten. Niet alleen voldoende, maar ook simpelweg de juiste waarde. 

Motor bandenspanning

Zoals gezegd gaat het bij bandenspanning om een aantal variabelen. Als die goed zijn, dan is er niets aan de hand. Maar dan moet het wel goed zijn. Wat dan als het niet goed is? Stel je bandenspanning is te hoog. Misschien door een fout, misschien als een bewuste keuze. 

Bij te veel lucht in een motorband spreekt men van overspanning. Ten eerste is het raakvlak dan een stuk kleiner. De band staat simpelweg te bol. Bijvoorbeeld de beloofde grip zal dan niet geleverd worden met alle potentiële gevolgen van dien. 

Ook kan er sprake zijn van te weinig lucht in de band. In dat geval spreekt men dan van onderspanning. Vreemd genoeg, kan ook bij te weinig lucht verwachten dat er minder raakvlak is. Dit omdat de band in principe gaat ‘deuken’ door de afwezigheid van voldoende druk. De band genereert ook aanzienlijk meer warmte. Dit zorgt op zijn beurt weer voor het aantasten van de binnenband. Dit verhoogt de kans op een klapband.


Al met al is het veilig om te stellen dat het verstandig is je bandenspanning in de gaten te houden. Niet alleen voor je grip en rijplezier, maar ook simpelweg je gezondheid. 

Bandenspanning van je motor testen

Bij Goedhart motoren tref je een reeks van snufjes waarmee je je bandenspanning kan meten. In vele soorten en maten. Niet alleen in de vorm van een sleutelhanger, maar ook in de vorm van een heus monitoring systeem. Wat je dan ook zoekt. Goedhart motoren kan je leveren wat je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je veilig op pad gaat. Zorg er voor dat jouw banden zo lang mogelijk mee gaan, evenals de benodigde grip leveren. 

Goedhart motoren kan jou een ruim aanbod aan originele en aftermarket onderdelen voor jouw motorfiets te leveren. Ons assortiment is nauwkeurig en met zorg samengesteld voor en door motorrijders. Zoek de onderdelen behorende bij jouw motorfiets bij elkaar middels de gemakkelijke part-finder, waardoor je absoluut zeker weet dat je een onderdeel koopt wat past op jouw motor. Niet alleen snelle levertijd, maar ook 14 dagen bedenktijd. Indien je toch onverhoopt niet helemaal kan vinden wat je zoekt, aarzel dan niet. Neem even contact met ons op. Onze specialisten staan natuurlijk voor je klaar.