Laden...
Filteren

Piaggio Onderdelen & Accessoires

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-24 van 2298

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Piaggio

Piaggio werd in 1884 opgericht door de toen twintigjarige Rinaldo piaggio. Aanvankelijk richtte hij zich op de inrichting van de luxe zeeschepen die in Genua werden gebouwd. Rinaldo Piaggio overleed in 1938, en liet zijn twee fabrieken (in Pisa en Pontedera) na aan zijn zonen Enrique en Armando Piaggio.

Het bedrijf Piaggio produceerde in de Tweede Wereldoorlog militaire vliegtuigen. In 1946 werd de eerste scooter gebouwd, die vanwege zijn zachte gezoem en slanke taille Vespa (wesp) genoemd werd. In 1946 werden er in totaal 2181 Vespa's afgezet. Deze werden via de dealers van het automerk Lancia verkocht. Er zijn wereldwijd meer dan 15 miljoen Vespa's verkocht. Enrique Piaggio zou zich volledig gaan bezighouden met scooters, motoren en bromfietsen. Zijn broer Armando (overleden 1965) richtte zich op de productie van vliegtuigen.

Sinds 1970 behoort ook Gilera tot het Piaggio-concern. Diverse Vespa-bromfietsmodellen werden ook onder de merknaam Piaggio uitgebracht. Sinds 1999 is Piaggio eigendom van Morgan Grenfell Private Equity. In 2001 nam Piaggio het Spaanse merk Derbi over en kocht ook 20% van de aandelen van MV Agusta. In 2004 nam Piaggio ook het merk Aprilia over. In 1989 werd ook het Oostenrijkse Puch al door Piaggio overgenomen. Tussen 1992 en 2002 werd door Piaggio voor Daihatsu de Daihatsu Hijet gebouwd. Sindsdien bouwt Piaggio de Porter op basis van een Daihatsu-licentie. Op dit moment is Piaggio de belangrijkste producent van scooters (via met name Piaggio, Puch, Vespa en Gilera), alsmede een van de belangrijkste motorfietsfabrikanten (Moto Guzzi, Aprilia). Bekende scootermodellen van Piaggio zijn bijvoorbeeld de Fly en de Zip. Waarschijnlijk het opvallendste model is de MP3, een driewielige uitvoering.

Het productgamma van de Piaggio Group omvat scooters, motorfietsen en bromfietsen van 50 tot 1.400 cc op de markt gebracht onder de merken Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera, Derbi en Scarabeo. De Groep is ook actief in de lichte transportsector met zijn Ape, Porter en Quargo (Ape Truck) reeksen van bedrijfsvoertuigen op drie en vier wielen. De merkportfolio van Piaggio Group bevat enkele van de meest vooraanstaande en historische namen in de motorwereld: deze omvatten Gilera (opgericht in 1909), Moto Guzzi (opgericht in 1921), Derbi (1922) en Aprilia, die in iets meer dan twintig jaar heeft vestigde zich als een van de meest succesvolle fabrikanten ter wereld Speed- en Superbike-kampioenschappen. In scooters was het buitengewone merk Vespa een synoniem voor individuele mobiliteit op twee wielen sinds 1946 toen het zijn debuut maakte; met meer dan 18 miljoen geproduceerde voertuigen sindsdien is de Vespa een ongelooflijk langlevend marktsucces evenals een van de bekendste iconen van de Italiaanse stijl en technologie ter wereld.