Laden...
Filteren

Pirelli Onderdelen & Accessoires

Filter producten voor je motor
Selecteer uw motor om onderdelen met pasgarantie te tonen.

Producten 1-36 van 342

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Pirelli

Dit Italiaanse bandenmerk, al in 1872 ontstaan als fabrikant van allerhande rubberen artikelen en later een grote naam in elektrische bekabeling, start in 1901 met de productie van banden. Hoewel de nadruk altijd heeft gelegen op de productie van autobanden, is Pirelli altijd actief geweest in de motorwereld en wordt het merk in één adem genoemd met pure sportiviteit. Met name de Italiaanse merken voor de aflevering vaak voor Pirelli.

De belangrijkste doorbraak voor Pirelli als bandenfabrikant vond plaats met de introductie van de radiaalband, begin jaren ’50. De Cinturato radiaalband gebruikte stalen koordlagen die loodrecht op de hiel van de band geplaatst waren. Deze lichte constructie bood zoveel voordelen, dat alle andere bandenfabrikanten deze technologie al snel kopieerden.

Kalender

Sinds 1964 al geeft Pirelli in een exclusieve oplage de Pirelli kalender uit. Er is geen autoband in te bekennen, maar toch is de kalender een uitstekend scorend marketingproduct. Ieder jaar weer kijken verzamelaars uit naar de nieuwe editie, waarin traditiegetrouw de mooiste vrouwen op deze aardbol van zeer artistiek tot plat naakt op de foto zijn gegaan. Om de exclusiviteit te waarborgen kunnen gewone stervelingen de kalender niet kopen. Hij wordt uitgedeeld aan belangrijke klanten en beroemdheden.