Laden...
Yamaha motoren

Yamaha motoren

Producten 1-24 van 52

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Yamaha motor

In 2023 is het precies 60 jaar geleden dat Yamaha haar eerste Grand Prix overwinning boekte. Het merk, aanvankelijk vooral bekend als producent van muziekinstrumenten (vandaar de drie stemvorkjes in het logo) is als motorfabrikant pas vanaf midden jaren vijftig actief en kwam al vrij snel daarna op de Nederlandse markt. Voor Yamaha is de motorracerij altijd het uithangbord gebleven waarmee de naamsbekendheid en kwaliteit van haar motoren werden gepromoot. Al die tijd is Yamaha zonder onderbreking in de GP racerij actief gebleven. Dan bouw je wel een sportief imago op,

Aanvankelijk timmerde het merk vooral aan de weg met haar fameuze en snelle tweetakten waarmee de sportieve inborst werd geaccentueerd. Vanwege de steeds strengere milieu-eisen werden ook viertakten in het programma opgenomen en ook op dat vlak deed Yamaha van zich spreken. Met de roemruchte XS650 introduceerde men een Japanse versie van de Engelse staande twins en dat model werd later vooral bekend werd vanwege zijn spreekwoordelijk betrouwbaarheid.

 

Yamaha Motoren modellen

Vanwege haar sportieve imago beginnen we dit Yamaha verhaal met de indrukwekkende supersport modellen. Een categorie die aan populariteit inboet, niet vanwege de kwaliteit maar vooral vanwege het steeds drukker worden verkeer, waardoor de enorme potentie van deze modellen steeds minder benut kan worden. De viercilinders 599 cc YZF-R6 en machtige 998 cc YZF-R1 worden vooral gekocht door veeleisende motorrijders die af en toe een circuitdag meepikken.

Yamaha YZF-R6 / R1
- Superieure stuureigenschappen
- Zeer krachtig
- Subliem afgewerkt

Gelukkig levert Yamaha ook een tweetal supersport ...

Gelukkig levert Yamaha ook een tweetal supersport fietsen die zich als een vis in het water voelen wanneer je je in het huidige verkeer beweegt. We doelen op de compacte tweecilinder YZF-R3 die met zijn 42 pk een goed bruikbaar vermogen levert en de meeste recente YZF-R7.

Deze prachtige 689 cc twin is goed voor 73 pk. Een vermogen waarmee ook minder ervaren piloten prima uit de voeten kunnen en dankzij het lage gewicht van de machine en de sublieme stuureigenschappen is het misschien wel de meest praktische supersport op de markt. En volgens velen de mooiste.

Yamaha YZF-R3 / R7
- Zeer goede stuureigenschappen
- Hanteerbaar vermogen
- Fraai afgewerkt

Naked bikes
In 2005 introduceerde Yamaha haar imposante MT-01 op basis van het dikke 1670 cc V-twin motorblok dat we voordien kenden van de cruisers. Commercieel was het aanvankelijk geen succes. Niet dat het een slechte motor was, maar het concept sprak niet veel motorrijders aan en in 2012 werd de productie gestaakt. Inmiddels is de MT-01 uitgegroeid tot een cult motor en brengen tweedehands exemplaren goed geld op. Het kan verkeren.

Belangrijker is echter het feit dat Yamaha met de MT een nieuw concept introduceerde dat met de introductie van de MT-03, MT-07, MT-09 en de MT-10 inmiddels zeer geliefd is. De MT-01 kwam kennelijk te vroeg.

De MT-03 is voorzien van hetzelfde blok als de supersport R3 waarmee hij verrassend goed presteert. Eenzelfde aanpak geldt ook voor de MT-07 wat in feite een uitgeklede versie is van de R7. De tweecilinder MT-07 staat bekend om zijn fijne motorkarakter, goede stuureigenschappen en is daarom in brede kring zeer geliefd.

Yamaha MT-03 / MT-07
- Fijne stuurkwaliteiten
- Dociel vermogen
- Allemansvriend

De MT-09 gaat weer een stap verder, is voorzien van een krachtig 889 cc driecilinder motorblok en brengt 119 pk op de been. Een zeer snelle en handelbare machine. Top of de range is de MT-10 die omschreven kan worden als een ‘kale’ R1 voorzien van een iets hoger stuur. Met 160 pk een uiterst krachtige machine.

 

 

Yamaha MT-09 / MT-10
- Goede stuurkwaliteiten
- Hoog vermogen
- Fraai afgewerkt

Toermachines
Een vreemde eend in de bijt en niet alleen in het programma van Yamaha of Goedhart Motoren. We hebben het over de Yamaha Niken misschien we de meest besproken machine in onze showroom. Met zijn driecilinder, 115 pk sterke krachtbron presteert de Niken bovengemiddeld, waarbij vooral het stabiele bochtenwerk tot een van zijn sterkste kwaliteiten wordt gerekend.

Yamaha Niken
- Optimale grip voorkant
- Zeer stabiel
- Voor rijbewijs B

De FJR1300 maakt al ruim twintig jaar deel uit van het Yamaha assortiment. Geen wonder, het is een van de allerfijnste toermotoren op de markt. Comfortabel, trillingvrij snel en zeer goed sturend is het een ideale reisgenoot voor elke afstand.

Yamaha FJR 1300
- Zeer comfortabel
- Fijne stuureigenschappen
- Sportieve rijstijl mogelijk

Cruiser
De Yamaha XV950 R is een fraai vormgegeven cruiser met een fijn motorblok. geen pk-pakhuis, maar met dik 54 pk heb je meer dan voldoende power om heerlijk ontspannen ritten te maken.

Yamaha XV950 R
- Heerlijk motorkarakter
- Fraai design
- Ontspannen rijeigenschappen

Allroad
In de eerste jaren dat de Parijs-Dakar rally werd georganiseerd deed met name Yamaha van zich spreken. Meerdere deelnemers boekten succes op motoren die gebaseerd waren op de fameuze XT500. De rally creëerde een heel nieuwe categorie motoren die we nu allroad noemen.

Een machine die zijn oorspronkelijk roots niet verloochend is de Ténéré 700. Deze machine is voorzien van een heerlijk 689 cc tweecilinder motorblok wat hem ook geschikt maakt voor lange en avontuurlijke toertochten.

Yamaha Ténéré 700
- Heerlijk motorblok
- Goede prijs-kwaliteit verhouding
- Past iedereen

Dat laatste geldt ook voor de Yamaha Tracer 7, eveneens voorzien van dat 689 cc tweecilinder blok en de Tracer 9 die beschikt over een 890 cc driecilinder krachtbron. Beide Tracers zijn er in twee uitvoeringen en beschikken in de GT uitvoering over een hogere ruiten, zijkoffers en een comfortzadel.

Yamaha Tracer 7 (GT)
- Heerlijk motorblok
- Prima stuureigenschappen
- Past iedereen

Yamaha Tracer 9 (GT)
- Krachtig motorblok
- Voortreffelijke stuureigenschappen
- Hoog afwerkingsniveau

Yamaha dealer

Bij Goedhart Motoren zijn vrijwel alle Yamaha modellen zowel nieuw als gebruikt uit voorraad leverbaar. Daarnaast leveren en monteren wij alle originele Yamaha accessoires en onderdelen, terwijl onze werkplaats optimaal is uitgerust voor service en onderhoud. Goedhart is al meer dan 25 jaar officieel Yamaha dealer, dus je profiteert ook van 25 jaar technische ervaring. In onze speciale Yamaha shop-in-shop vind je een uitgebreid assortiment Yamaha merchandise en vrijetijdskleding

Yamaha motor dealer Goedhart

- Méér dan 25 jaar dealer van Yamaha motoren.
- Altijd meer dan 50 Yamaha’s op voorraad, nieuw en gebruikt
- Speciale Yamaha shop-in-shop met Yamaha merchandise en vrijetijdskleding
- Montage van accessoires en onderdelen direct in onze werkplaats