Laden...
Allroadhelmen

Allroadhelmen

Producten 1-24 van 40

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Allroadhelmen & Crosshelmen

Alleen de beste allroadhelmen tref je bij Goedhart motoren. Een motorhelm is immers ontzettend belangrijk. Zoals altijd staat bij Goedhart motoren de kwaliteit van het assortiment centraal. Mede dankzij het feit dat een motorhelm zo van belang is, is onze toetsing op motorhelmen nog strenger. Zo weet jij zeker dat je een goede helm uitkiest.

Wat is een Allroadhelm?

Een allroadhelm is een relatief vreemde eend in de bijt. Allroadhelmen zijn namelijk het resultaat van een crosshelm, integraalhelm en soms systeemhelm die samen in een blender beland zijn. De allroad helm is gemakkelijk te herkennen aan een aantal dingen. Allereerst tref je een piek. Vergelijkbaar met die zoals op een crosshelm. Daarentegen relatief klein formaat. Een full-sized piek is namelijk niet heel erg praktisch om te gebruiken op de snelweg. Ook tref je op een allroadhelm de ruime kinbak. Mocht je flink moeten ploegen op een onverharde weg, dan krijg je in elk geval voldoende zuurstof binnen om dit allemaal bij te benen. Al met al kun je stellen dat dit type motorhelm gericht is op de rijder, zoals de naam al gezegd, op alle type wegdek uit de voeten wil kunnen. Niet alleen op de weg, maar ook in het zand.

Afhankelijk van het materiaal wat er is gebruikt zijn de meeste allroadhelmen bijzonder licht van gewicht. Dit type helm wordt gefabriceerd in vrijwel elk denkbaar materiaal. Bijvoorbeeld polycarbonaat. Dit materiaal is doorgaans relatief zwaar, echter wel voordelig. De bewaartermijn van een polycarbonaat helmschaal is 5 jaar. Hierna dien je de helm echt te vervangen. Glasvezel is ook een populair materiaal om te gebruiken bij het fabriceren van een helmschaal. Dit type materiaal is een stuk lichter dan polycarbonaat. Daarentegen doorgaans duurder in aanschaf. De bewaartermijn van glasvezel is 10 jaar. Hierna doe je er goed aan de allroadhelm te vervangen.

De voordelen van allroadhelmen

Allroadhelmen hebben diverse voordelen. Dit zijn tevens voordelen die tamelijk uniek zijn in deze klasse. Allereerst bijvoorbeeld de ruime kinbak. In sommige situaties zul je op een onverharde weg belanden. Hard werken dus om alle klappen op te vangen. In dat soort situaties zul je harder moeten werken en meer zuurstof gebruiken. Iets wat dan ook binnenkomt in een allroadhelm. Daar waar een integraalhelm hier niet in zal voldoen. Mocht je nog steeds niet genoeg zuurstof binnen krijgen in de helm, dan kun je het vizier open doen. Met elk andere helm loop je dan het risico een klodder modder in je gezicht te gaan krijgen. Met alle potentiële gevolgen van dien. De piek houdt je in dat geval veilig.

Bij Goedhart motoren leveren we alleen de beste spullen. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit de beste merken. Goedhart motoren heeft een bijzonder ruim aanbod aan motorhelmen op voorraad die in de meeste gevallen ook uit te breiden zijn met communicatiesystemen. Ons assortiment is nauwkeurig en met zorg samengesteld voor en door motorrijders.

Indien je er niet helemaal uitkomt welk type motorhelm bij jou past, aarzel dan niet om contact te zoeken of langs te komen. In onze webshop geniet je van snelle levertijd. 14 dagen bedenktijd. In onze showroom geniet je van gespecialiseerd personeel wat al jouw vragen kan beantwoorden.