Laden...
Crosshelmen

Crosshelmen

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bij Goedhart motoren steel jij de show op de crossbaan met onze crosshelmen. Ons met zorg samengestelde assortiment heeft alleen de beste merken en helmen. Zo weet jij zeker dat je een goede keuze maakt. Ons aanbod in crosshelmen is daarin geen uitzondering.

Wat is een crosshelm?

Een crosshelm in termen van wat het is spreekt aardig voor zich. Een helm om mee te crossen. Een crosshelm spot je ook vrij gemakkelijk. Deze heeft namelijk diverse eigenschappen die elk ander motorhelm niet heeft. Niet alleen de afwezigheid van een vizier, maar ook de piek bovenop de helm, evenals de bijzonder ruime kinbak. Dit heeft allemaal zo zijn redenen en heeft allemaal zo zijn voordelen. Die voordelen komen opnieuw enkel op de crossbaan echt tot zijn recht.

De voordelen van crosshelmen

Een crosshelm is om een aantal redenen uniek ten opzichte van een conventionele motorhelm. Ten eerste de ruime kinbak. Natuurlijk wil je optimale protectie op de crossbaan. Denk maar aan bomen, stenen, modder, ga zo maar door. Echter komt er in een integraalhelm simpelweg niet genoeg zuurstof binnen. Niet alleen door de krappe kinbak, maar ook het vizier. Crossen is voortdurend inspannen. Dat vergt de nodige zuurstof. Die ruimte heb je in de ruime kinbak. Ten tweede de piek bovenop de helm. Dit is iets wat je eigenlijk alleen bij crosshelmen en allroad helmen tegen komt. Allereerst natuurlijk zonlicht. Een luxe geïntegreerd zonnevizier is geen optie op een crosshelm, dus dat is iets wat de piek voor zijn rekening neemt. De piek is daarentegen vooral bedoeld om modder en dergelijke uit je gezicht te houden. Een klodder modder met 50 kilometer per uur op een onbeschermd gezicht gaat echt een blauw oog en een valpartij opleveren. Ook dit is iets waar de piek jou voor beschermd. Als laatste natuurlijk het gebruik van een crossbril in tegenstelling tot een vizier. Dit heeft eigenlijk dezelfde reden als de ruime kinbak. Simpelweg het toelaten van een grote hoeveelheid lucht en zuurstof in de helm.

Afhankelijk van het materiaal wat er is gebruikt zijn de meeste crosshelmen bijzonder licht van gewicht. Dit type helm wordt gefabriceerd in vrijwel elk denkbaar materiaal. Bijvoorbeeld polycarbonaat. Dit materiaal is doorgaans relatief zwaar, echter wel voordelig. De bewaartermijn van een polycarbonaat helmschaal is 5 jaar. Hierna dien je de helm echt te vervangen. Glasvezel is ook een populair materiaal om te gebruiken bij het fabriceren van een helmschaal. Dit type materiaal is een stuk lichter dan polycarbonaat. Daarentegen doorgaans duurder in aanschaf. De bewaartermijn van glasvezel is 10 jaar. Hierna doe je er goed aan de crosshelm te vervangen.

Bij Goedhart motoren leveren we alleen de beste spullen. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit de beste merken. Goedhart motoren heeft een bijzonder ruim aanbod aan motorhelmen op voorraad die in de meeste gevallen ook uit te breiden zijn met communicatiesystemen. Ons assortiment is nauwkeurig en met zorg samengesteld voor en door motorrijders.


Indien je er niet helemaal uitkomt welk type motorhelm bij jou past, aarzel dan niet om contact te zoeken of langs te komen. In onze webshop geniet je van snelle levertijd. 14 dagen bedenktijd. In onze showroom geniet je van gespecialiseerd personeel wat al jouw vragen kan beantwoorden.