Laden...
Integraalhelmen

Integraalhelmen

Producten 1-24 van 285

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Integraalhelmen

Bij Goedhart motoren hebben wij een ruim assortiment aan integraalhelmen. Daar zijn wij trots op. Dit assortiment hebben wij namelijk met zorg geselecteerd. Samen met de mensen die er verstand hebben. Tevens ook ervaring. Niet alleen de beste merken, maar ook de meest uiteenlopende prijsklasse. Zo kun jij er rustig van uit gaan dat je een goede helm uit kiest.

Wat is een integraalhelm?

De integraalhelm is gemakkelijk te herkennen. Dit type helm is namelijk volledig gesloten en heeft een vast kinstuk. De enige openingen die de helm kent zijn ventilatieopeningen en het vizier. Mede dankzij zijn volledige afsluiting en vaste kinstuk is dit het meest veilige type motorhelm. De integraalhelm is door fabrikanten in te richten voor verschillende soorten gebruik. Niet alleen gericht op de alledaagse rijder, maar ook specifiek circuit gebruik. Ondanks dat de integraalhelm in essentie een helm is met een vaste kinbak, lopen de vormen hiervan nogal uiteen. Tevens in verschillende materialen uitgevoerd. Bijvoorbeeld Polycarbonaat. Dit is een kunststof wat relatief zwaar is, maar voordelig in productie en dus aanschaf. Dit materiaal heeft een bewaartermijn van 5 jaar. Ook is glasvezel en koolstofvezel een veel voorkomend materiaal om te gebruiken. Deze helmen zijn doorgaans aanzienlijk lichter dan polycarbonaat. Dit materiaal heeft een bewaartermijn van 10 jaar.

De voordelen van integraalhelmen

Er zijn voordelen op te noemen van een integraalhelm. Veel hebben te maken met het feit dat de helm volledig gesloten is. Allereerst bijvoorbeeld de vaste kinbak. Doordat deze één geheel is met de helm en geen losse delen bezit kan deze optimale protectie bieden. Indien je dus op zoek bent naar optimale protectie (wat logisch is, je hoofd is nogal van belang) dan is een integraalhelm zeker de moeite waard. Menig helm van dit type is ook stil. Mede dankzij het feit dat de schaal uit één deel bestaat heeft deze geen uitstekende delen en dergelijke. Uitstekende delen en niet voldoende geïntegreerde vizieren is doorgaans één van de grootste bijdrage voor windruis in een helm. Bij het fabriceren van een integraalhelm hebben fabrikanten meer ruimte om dergelijke factoren te optimaliseren. Iets wat dan ook rijkelijk gedaan wordt.

Integraalhelmen zijn uitstekend geschikt voor diverse toepassingen. Ongeacht of je nu dagelijks naar je werk rijdt, of alleen de lokale circuits bezoekt. Voor het laatst genoemde gebruik zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Van belang is dan natuurlijk de aerodynamica en het gewicht. Door het gebruik van bijvoorbeeld koolstofvezel of glasfiber kan het gewicht van een integraalhelm nog wel eens teruglopen tot rond de 1300 gram. Dat is hetzelfde gewicht als een Scorpion EXO-City, wat tevens een jethelm is!  Ook de aerodynamica is van belang op het circuit. Menig integraalhelm wat is ingericht voor circuit gebruik zijn spitser van vorm. Op hoge snelheden ligt je motorhelm dus goed in de wind.

Bij Goedhart motoren leveren we alleen de beste spullen. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit de beste merken. Goedhart motoren heeft een bijzonder ruim aanbod aan motorhelmen op voorraad die in de meeste gevallen ook uit te breiden zijn met communicatiesystemen. Ons assortiment is nauwkeurig en met zorg samengesteld voor en door motorrijders.

Indien je er niet helemaal uitkomt welk type motorhelm bij jou past, aarzel dan niet om contact te zoeken of langs te komen. In onze webshop geniet je van snelle levertijd. 14 dagen bedenktijd. In onze showroom geniet je van gespecialiseerd personeel wat al jouw vragen kan beantwoorden.