Laden...
Jethelmen

Jethelmen

Producten 1-24 van 58

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Jethelmen

Het meest ruime assortiment aan jethelmen tref je bij Goedhart motoren. Van de beste merken en de meest uiteenlopende prijsklasse. Zoals altijd staat bij Goedhart motoren de kwaliteit van het assortiment centraal. Mede dankzij het feit dat een jethelm zo van belang is, is onze toetsing op motorhelmen nog strenger. Zo kun jij er rustig van uit gaan dat je een goede helm uit kiest.

Wat is een jethelm?

De jethelm wordt ook wel een potje genoemd. In essentie heeft het misschien ook nog wel wat gelijkenissen met een pot. Dit type helm is een populaire keuze onder cruiser rijders en motorscooter rijders. Een jethelm is gemakkelijk te herkennen aan de volledig open voorzijde. De kinbak die we kennen van onder andere de integraalhelm is volledig afwezig. In de meeste gevallen zit er in een jethelm geen vizier. In sommige gevallen is de jethelm uitgerust met een zogeheten ‘’scherm’’. Dit vizier bedekt het volledige gezicht en reikt ongeveer tot op de kin. In andere gevallen is de helm alleen uitgerust met een klein brilletje. Door de afwezigheid van het kinstuk is een jethelm doorgaans licht van gewicht. Dit type helm wordt gefabriceerd in vrijwel elk denkbaar materiaal. Bijvoorbeeld polycarbonaat. Dit materiaal is doorgaans relatief zwaar, echter wel voordelig. De bewaartermijn van een polycarbonaat helmschaal is 5 jaar. Hierna dien je de helm echt te vervangen. Glasvezel is ook een populair materiaal om te gebruiken bij het fabriceren van een helmschaal. Dit type materiaal is een stuk lichter dan polycarbonaat. Daarentegen doorgaans duurder in aanschaf. De bewaartermijn van glasvezel is 10 jaar. Hierna doe je er goed aan de jethelm te vervangen.

De voordelen van jethelmen

Mede dankzij het ontbreken van de kinbak is een jethelm heel erg licht van gewicht. Daar waar je integraalhelmen eigenlijk zelden onder de 1300 gram tegenkomt, zijn er diverse jethelmen beschikbaar die rond de 1000 wegen. Een jethelm is ook het type helm met de meeste ventilatie. Logisch natuurlijk, er zit immers geen kinbak op. Mocht je van mening zijn dat een systeemhelm jouw ‘’beleving’’ van het motorrijden weg neemt, is een Jet helm een uitstekend alternatief. Je zit met een jethelm vol in de wind. Een bijzonder prettige bijkomstigheid van een jethelm is ook dat deze qua formaat relatief klein zijn. De meeste motorscooters kunnen probleemloos jouw motorhelm opbergen. Scheelt jou weer gesleep als je even een winkel in gaat.

Bij Goedhart motoren leveren we alleen de beste spullen. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit de beste merken. Goedhart motoren heeft een bijzonder ruim aanbod aan motorhelmen op voorraad die in de meeste gevallen ook uit te breiden zijn met communicatiesystemen. Ons assortiment is nauwkeurig en met zorg samengesteld voor en door motorrijders.

 

Indien je er niet helemaal uitkomt welk type motorhelm bij jou past, aarzel dan niet om contact te zoeken of langs te komen. In onze webshop geniet je van snelle levertijd. 14 dagen bedenktijd. In onze showroom geniet je van gespecialiseerd personeel wat al jouw vragen kan beantwoorden.