Laden...
Systeemhelmen

Systeemhelmen

Producten 1-24 van 85

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het meest ruime assortiment aan systeemhelmen tref je bij Goedhart motoren. Van de beste merken en de meest uiteenlopende prijsklasse. Zoals altijd staat bij Goedhart motoren de kwaliteit van het assortiment centraal. Mede dankzij het feit dat een systeemhelm zo van belang is, is onze toetsing op motorhelmen nog strenger. Zo weet jij zeker dat je een goede helm uitkiest.

Wat is een systeemhelm?

De systeemhelm is een van de meest veelzijdige motorhelmen die er te krijgen is. De systeemhelm geniet eigenschappen van veel verschillende soorten helmen. Niet alleen de veiligheid van een integraalhelm, maar ook de beleving van een jethelm.

De term systeemhelm komt uit de aanwezigheid van het systeem wat verantwoordelijk is voor de kinbak. Bij dit type helm kun je de kinbak in zowel een open als een gesloten positie gebruiken. Bevind je je op de snelweg en wil je de kou en wind buiten houden, dan duw je de kinbak in een gesloten positie. In deze positie geniet je doorgaans de geluiddemping van een integraalhelm evenals de bescherming van een integraalhelm. Cruise je over een relatief langzamere weg op een warme dag? Duw dan de kinbak in een open positie. Geniet hiermee van de beleving van de wind op je gezicht, terwijl je ook meteen even lekker af kunt koelen.

De voordelen van een systeemhelmen

De systeemhelm heeft een grote hoeveelheid voordelen. Vrijwel altijd rondom gebruiksgemak. Ook vrijwel altijd rondom de kinbak die te openen is. Dit is immers een eigenschap die veel voordelen oplevert. Op een warme dag is er geen beter ventilatiesysteem dan een open helm. Met een systeemhelm kun je er gewoon voor kiezen om deze open te zetten. Hierdoor geniet je van een verkoelend effect mede dankzij de rijwind. Als je dat weer zat bent, doe je de kinbak gewoon weer dicht. Een voordeel wat je niet geniet bij een jethelm. Evenmin een integraalhelm.

Daarbovenop gaan fabrikanten er bij systeemhelmen vaak van uit dat je lange afstanden afreist. Om deze reden steken zij er vaak de nodige inspanning en onderzoek in om deze helmen stil te maken. Zo staat bijvoorbeeld de Shoei Neotec doorgaans vrij hoog in de ranglijsten van ‘’Meest stille motorhelm’’. Ondanks dat, adviseren we ook bij een Neotec om gehoorbescherming te dragen.


Mede dankzij het feit dat een systeemhelm zo populair is, is het voor fabrikanten aantrekkelijk om deze te maken. Als resultaat geniet jij als geïnteresseerde van een bijzonder ruim aanbod met de meest uiteenlopende features. Bijvoorbeeld een geïntegreerd zonnevizier. Middels een knop aan de buitenzijde van de schaal laat jij gemakkelijk een ingebouwde zonnebril naar beneden komen. Ook bijvoorbeeld een pinlock. Deze zorgt er voor dat jouw vizier niet beslaat op koudere dagen.


Bij Goedhart motoren leveren we alleen de beste spullen. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit de beste merken. Goedhart motoren heeft een bijzonder ruim aanbod aan motorhelmen op voorraad die in de meeste gevallen ook uit te breiden zijn met communicatiesystemen. Ons assortiment is nauwkeurig en met zorg samengesteld voor en door motorrijders.


Indien je er niet helemaal uitkomt welk type motorhelm bij jou past, aarzel dan niet om contact te zoeken of langs te komen. In onze webshop geniet je van snelle levertijd. 14 dagen bedenktijd. In onze showroom geniet je van gespecialiseerd personeel wat al jouw vragen kan beantwoorden.