Laden...
Filteren
Motorhelmen X-Lite

Motorhelmen X-Lite

Producten 1-36 van 71

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

X-Lite Motorhelmen

X-Lite is de in 1998 geboren volle dochter van de Nolan Group. De X-Lite helmen zijn gemaakt van composietfiber, dus wegen ze weinig maar bieden hoge mate van bescherming. Wanneer je kijkt naar het design van de helmen zal dan ook niet verbazen dat X-Lite zich richt op de sportieve motorrijder. Dankzij een breed assortiment en vele verschillende designs heeft X-lite een lichtgewicht helm voor iedere rijder.

Het onderscheidend vermogen van X-Lite

‘Composite fiber’ was tot voor kort een luchtvaart- en Formule 1-product. Het was onbetaalbaar voor ander gebruik. Het is niet alleen sterk en duurzaam, maar vooral licht.

En gewicht is voor een motorhelm een heel belangrijk aspect. Zeker op lange ritten. De X-Lite motorhelmen zijn een symbiose van de modernste technologie en ambachtelijk vakmanschap.

X-Lite motorhelmen zijn populair onder sportieve rijders en bij zeker niet de minste coureurs. Maar ook endurorijders schatten ze naar waarde. Niet voor niets zijn de X-Lite helmen door veel professionele coureurs in de motorsport gedragen, zoals Carlos Checa, Jorge Lorenzo, Marco Melandri en Casey Stoner.

Door de nauwe samenwerking met en de feedback van deze professionals voldoen de hedendaagse X-Lite helmen aan alle eisen die een sportieve rijder kan stellen.

De X-Lite motorhelmen zijn er als integraalhelm, systeemhelm en jethelm. De styling is strak en dynamisch. X-Lite heeft niet voor niets als strijdkreet ‘Performance helmets’. X-Lite maakt ook Limited Editions van de topmodellen uit het aanbod.

Van de X-802R Ultra Carbon MotoGP Limited Edition bijvoorbeeld zijn er maar 99 exemplaren gemaakt. De productie van de X-Lite helmen gebeurt daarbij in een speciaal voor de productie en bewerking opgezette fabriek.

Zodat deze toplijn motorhelmen volkomen op zich zelf staat en er geen besmetting met minder edele materialen kan plaatsvinden.

X-lite helmtypes

X-Lite richt zich voornamelijk op de sportieve rijder. Ondanks deze keuze vind je in het assortiment een grote verscheidenheid aan helmen, hierdoor heeft X-Lite voor iedere rijder de passende sportieve helm.

X-Lite integraalhelmen

Aangezien X-lite zich voornamelijk richt op de sporiteve rijder is het grote aanbod X-lite integraalhelmen geen verrassing. De meeste helmen uit het assortiment zijn dan ook zeer gestroomlijnd om ook bij hogere snelheden veel stabiliteit te bieden en andere eigenschappen voor sportief rijden. Zo is bijvoorbeeld de X-Lite X-803 RS Hot Lap uitgerust met Racetrack Aerodynamic Spoiler (RAS) en een exclusief aanpassingssysteem voor de positie van de voering (LPC - Liner Positioning Control).

X-Lite systeemhelmen

X-Lite systeemhelmen zullen zeer aansprekend zijn voor de sportieve toerrijder. Ondanks de vele onderdelen die nodig zijn bij dit type helm zijn de X-Lite helmen door het gebruik van het juiste materiaal nog zeer licht, zonder consessies te bieden op het gebied van bescherming.

X-Lite allroadhelmen

Binnen het assortiment ontbreken uiteraard geen X-Lite allroadhelmen. De All Road helmen van X-Lite zijn speciaal ontworpen voor op de supermotard of de streetenduro’s. Ze combineren het uiterlijk van de offroad helm en het comfort van de tourhelm. Neem als voorbeeld de X-551 GT. Deze comfortabele All Road helm van X-Lite heeft een geheel nieuwe binnenvoering gekregen waardoor de helm nóg beter op het hoofd zit. De helm heeft daarnaast een geïntegreerd zonnevizier.