Laden...
Filteren
KTM Motorkleding

KTM Motorkleding

Producten 1-24 van 63

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motorkleding KTM; Matchende Kleding voor bij je Motor

KTM produceert al sinds 1990 motoren. Vanaf het begin is hun motto al ”Ready to Race”. Met deze gedachte worden alle producten van KTM geproduceerd.

KTM is te herkennen aan hun kleurgebruik. Hun vaste kleur is oranje. Oranje is terug te zien in bijna alle producten van KTM.

Verschil Motorkleding en normale kleding

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen motorkleding en normale kleding. Sowieso is normale kleding niet ontworpen voor het motorrijden. De grootste verschillen zijn;

  • Bescherming bij een ongeval
  • Comfort tijdens het rijden

Bescherming bij een ongeval

Motorkleding is van andere en sterkere materialen gemaakt dan normale kleding. Ook is motorkleding uitgerust met dubbele stiksels. Enkele stiksels schuren bij een ongeval binnen enkele seconden door. Als de stiksels meerdere keren worden gezet zijn ze sterker, zodat ze ook bij een ongeval je kleding bij elkaar houden.

Ook zijn er in motorkleding protectie delen verwerkt. Deze protectie delen beschermen tegen impact tijdens een ongeval. De meest cruciale delen bij een ongeval zijn het hoofd, schouders, ellebogen, handen, knieën en voeten. Een helm is tijdens het rijden verplicht, op de andere plaatsen zijn CE gekeurde protectie delen in de kleding verwerkt.

Comfort tijdens het rijden

Onder andere doordat motorkleding van andere materialen is gemaakt, is het vele malen comfortabeler dan normale kleding. Er zijn speciale aanpassingen gedaan aan de kleding zoals een langere ruglengte en verkorte voorlengte. Dit zorgt er voor dat in de motorhouding (iets/ver naar voren gekanteld met je bovenlichaam) geen koude windstroom aan de achterkant je kleding binnenkomt.

Daarnaast zijn motorlaarzen uitgerust met een schuimrubberen laag. Deze loopt door de gehele laars of schoen. Dit zorgt er voor dat zowel tijdens het rijden als in het alledaagse leven de motorschoenen of -laarzen comfortabel zijn.

Sportieve Rijder

Voor de sportieve rijder heeft KTM een uitgebreide collectie leren motorkleding. Deze collectie van KTM draagt ook wel de naam “ready to race”.

De sportieve leren motorkleding bestaat vooral uit leren motorpakken. Vele beroemde motorrijders rijden op KTM motoren of met KTM motorkleding. Zo sponsoord KTM de Moto3 rijder Jack Miller al jaren.

De Tourrijder

De motorkleding van KTM bestaat deels uit textiel. De textiele motorkleding van KTM is vooral geschikt voor de sportieve tourrijders en de tourrijder die van avontuur houdt.

De textiele motorkleding van KTM is uitgerust met verschillende eigenschappen om het rijden zo comfortabel mogelijk te maken. De kleding is waterdicht en heeft op meerdere plaatsen ventilatie openingen zodat je het hele jaar door met de kleding kan rijden. 

De Off-Road Rijder

KTM heeft een grote collectie off road motorkleding. Deze worden vooral gebruikt door de enduro rijders en de motorcrossers. Hier voor hebben ze speciale broeken, shirts, laarzen, brillen en helmen.

Off road laarzen zijn altijd hoog, zodat ze beschermen tegen stenen en dergelijke. De helmen hebben geen vizier maar speciale brillen. Deze worden ook wel goggles genoemd. Met een speciaal roll-off systeem verschuif je een transparante band zodat je zicht niet wordt beperkt.

Motorkleding KTM: De Eigenschappen

Om de kleding zo comfortabel mogelijk te maken zijn er verschillend eigenschappen in verwerkt. Dit geldt voornamelijk voor de textiele motorkleding. De meeste textiele motorkleding is waterdicht en winddicht en uitgerust met een uitneembare thermovoering.

De leren motorpakken van KTM zijn uitgerust met externe protectie delen. Deze worden ook wel sliders genoemd. De sliders zijn harde kunststof plaatjes die er voor zorgen dat je bij een ongeval gaat glijden in plaats van rollen. Het is veiliger om na een ongeval te gaan glijden omdat bij rollen de kans op botbreuken groter is. De sliders zijn in de kleding verwerkt op de schouders, ellebogen en knieën.

Alle motorkleding van KTM is uitgerust met CE gekeurde protectie delen. Als protectie delen CE gekeurd zijn dan weet je zeker dat ze aan alle veiligheidseisen voldoen. De protectoren zitten op de ellebogen, schouders, rug, heupen en knieën.