Laden...
Filteren
Goretex Motorbroeken

Goretex Motorbroeken

Producten 1-24 van 28

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Goretex Motorbroeken

Goretex motorbroeken zijn zoals de naam suggereert voorzien van een Gore-Tex membraam, maar wat voor eigenschappen heeft Gore-Tex nou eigenlijk waardoor het zo speciaal is? Gore-Tex is een membraam dat naast waterdicht ook zeer duurzaam is, beschikt over een zeer goed ademend vermogen en extreem kou- en windbestendig is. Het is dan ook een membraam dat perfect past bij kleding voor motorrijders die de hoogste eisen stellen aan hun motorkleding en die iedere dag door weer en wind comfortabel willen rijden.

Werking van Gore-Tex

"Met de garantie dat je droog blijft" zo staat Gore-Tex in de markt. Dit bereikt het membraam door te bestaan uit poriën die ongeveer 20.000 maal kleiner zijn dan een waterdruppel, wat betekend dat water onmogelijk door kan dringen. Deze poriën zijn echter ook 700 maal groter dan vochtdamp waardoor zweet wel makkelijk door het membraam kan ontsnappen.

Om motorbroeken te voorzien van een Gore-Tex voering wordt het membraam als laminaat tussen een voering en het buitenste textiel aangebracht. Dit process gebeurd op verschillende manieren voor de beste prestaties bij verschillende gebruiken. De meest voorkomende hiervan zijn:

Dubbellaags:

Het Gore-Tex-membraan is alleen aan het buitenste textiel gehecht en niet aan de voering. Hierdoor hebben Gore-Tex-kledingstukken een aparte voering die kan worden gecombineerd met isolatie zoals donsvulling.

Drielaags: 

Deze methode verbindt het Gore-Tex-membraan met zowel het buitenste textiel als de voering, wat zorgt voor een duurzamere stof. Deze constructie is ideaal voor lichtgewicht shelljassen.

Z-Liner:

Deze constructie is vergelijkbaar met de 3-Layer-variant, maar het Gore-Tex-membraan is verbonden met een extreem lichtgewicht stof die vrij zweeft tussen het buitenste textiel en de voering. Deze methode is goed voor het maken van complexe winterbovenkleding met lagen stof en isolatie.

Gore-tex Motorbroeken Aanbod

Bij Goedhart vind je een groot aanbod aan zowel heren Gore-Tex motorbroeken als dames Gore-Tex motorbroeken van verschillende merken.