Laden...
Filteren
Laminaat Motobroeken

Laminaat Motobroeken

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Laminaat motorbroeken

Bijna iedere motorrijder heeft het wel eens meegemaakt, die ene niet voorziene regenbui met een nat pak als resultaat. Geen uitzondering in het natte Nederland. Nat en koud aankomen op je bestemming is uiteraard geen pretje, waardoor de vraag naar waterdichte motorkleding zeer hoog is.

De motorindustrie heeft dan ook een breed spectrum aan oplossingen bedacht om je toch droog en comfortabel op je bestemming te krijgen. Direct laminaat is één van de beste oplossingen om waterdichtheid te bereiken zonder verlies van ander comfort.

Waterdichte membramen

Om de voordelen van laminaat motorkleding te begrijpen moet er eerst gekeken worden naar de basis van waterdichte motorkleding. De meeste motorkleding is namelijk al waterafstotend geïmpregneerd. De kleding is dan behandeld met een waterafstotende stof, maar is per definitie nog niet waterdicht.

Om echte waterdichtheid en comfort te bereiken is een membraam nodig dat zo fijn is dat water niet door kan dringen, maar wel waterdamp (zweet) laat ontsnappen. Van deze membramen is ongetwijfeld Gore-Tex het bekendste op het moment. Deze membramen worden vaak los geplaatst in de broek.

Voordelen laminaat

Direct laminaat heeft veel gemeen met conventionele membramen, zoals waterdichtheid en ademende eigenschappen. Maar wat maakt laminaat dan weer beter dan en gemiddeld membraam?

Bij een loshangend membraan zuigt de buitenlaag van de kleding, en de ruimte tussen het membraan en de buitenlaag zich vol met water wanneer het regent. Groot nadeel hiervan is dat de kleding zwaar wordt en langzamer droogt. Daarnaast wordt met water volgezogen kleding sneller koud.

Bij direct laminaat wordt de waterdichte laag echter direct tegen de buitenlaag geplakt. Dankzij deze techniek neemt de motorkleding nagenoeg geen water op, wordt dus ook minder zwaar en beschermt beter tegen de kou. Hiernaast blijft de ademende functie van het membraam beter werken omdat er minder water gepasseerd hoeft te worden. In het kort zijn de voordelen van laminaat motorkleding dan ook:

  • Waterdicht & ademend
  • Neemt geen water op
  • Droogt snel
  • Houdt kou beter buiten

Assortiment laminaat motorbroeken

Bij Goedhart Motoren vind je een breed assortiment met daarin zowel dames laminaat motorbroeken als heren laminaat motorbroeken. Ook zijn er laminaat motorbroeken voor ieder seizoen: