Laden...

Motorleggings

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Kevlar motorleggings

Kevlar motorleggings zijn een groeiend fenomeen in de motorindustrie. Steeds meer mensen zoeken naar dit soort motorkleding, voornamelijk om een meer casual look te creëren op de motor. Deze motorleggings zorgen namelijk voor de bescherming die nodig is op de motor, maar zijn gemakkelijk onder een normale en soms zelfs skinny jeans te dragen. Zeker dames motorleggings groeien sterk in populariteit omdat deze vaak ook los te dragen zijn dankzij extra dikke bescherming en een stijlvol design.

Dit type motorbroek is over het algemeen het meest geschikt voor de zomer maar kan met een overbroek vaak ook nog prima gedragen worden in lente- en herfstweer.

Wat is kevlar

Kevlar is voornamelijk bekend als een belangrijk middel in kogelvrije vesten, maar wat is het eigenlijk en waarom is het zo goed toepasbaar voor motorkleding? Kevlar is een hittebestendige, synthetische para-aramidevezel met een moleculaire structuur van vele verbindingen met tussenschakels.

Een hoop dure woorden dus, in simpelere taal is Kevlar een combinatie van een slijtvaste en hittebestendige vezel dat een aramidesamenstelling vormt. De slijtvaste eigenschappen zijn te danken aan de manier waarop de vezels zijn verwoven. De weefmanier creeërt namelijk schakels die zijn gecrosslinkt met waterstofbruggen waardoor ze een treksterkte hebben die 10 keer groter is dan dat van staal. Ideale bescherming dus bij een val- of glijpartij met de motor.

Nog meer bescherming

Naast het gebruik van Kevlar beschikken de leggings vaak over nog meer extra bescherming. Vele zijn namelijk uitgerust met bijvoorbeeld heup- en/of kniebeschermers en waar ze deze nog niet hebben zijn ze er vaak wel al op voorbereid. Let er wel op dat sommige leggings met extra beschermers minder prettig zitten onder een strakke overbroek.