Laden...
Filteren
Waterdichte Motorbroeken

Waterdichte Motorbroeken

Producten 1-36 van 139

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Zomer, winter, lente en herfst, in Nederland ben je nagenoeg nooit zeker van een volledig droge rit. Een veelgestelde eis bij het kiezen van een motorbroek is dan ook waterdichtheid. Een rit met een plakkerige broek van doorlekkend water is van nature geen comfortabele, laat staan plezierige rit. Uiteraard zijn er veel verschillende types met uiteenlopende waardes en voordelen. Hieronder lees je alles waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een waterdichte motorbroek.

Wat voor type waterdichtheid

Er zijn meerdere manieren om een motorbroek waterdicht te maken. De meest gebruikte in de motorwereld zijn Gore-Tex, Direct Laminaat.

Gore-Tex is een waterdicht membraam dat bestaat uit poriën die ongeveer 20.000 maal kleiner zijn dan een waterdruppel, wat betekend dat water onmogelijk door kan dringen. Deze poriën zijn echter ook 700 maal groter dan vochtdamp waardoor zweet wel makkelijk door het membraam kan ontsnappen.

Direct Laminaat verwerkt de waterdichte laag direct tegen de buitenlaag geplakt. Dankzij deze techniek neemt de motorkleding nagenoeg geen water op, wordt dus ook minder zwaar en beschermt beter tegen de kou. Hiernaast blijft de ademende functie van het membraam beter werken omdat er minder water gepasseerd hoeft te worden. In het kort zijn de voordelen van laminaat motorkleding dan ook:

  • Waterdicht & ademend
  • Neemt geen water op
  • Droogt snel
  • Houd kou beter buiten

Waterdicht voor iedereen en altijd

Bij Goedhart Motoren vind je een breed assortiment aan zowel heren waterdichte motorbroeken als dames waterdichte motorbroeken. Deze zijn uiteraard ook verkrijgbaar voor ieder seizoen:

  • All-Season
  • Winter
  • Zomer