Laden...
Filteren
Waterdichte motorbroeken

Waterdichte motorbroeken

Producten 1-24 van 98

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Waterdichte motorbroeken

Zowel in zomer als winter ben je in Nederland niet verzekerd van een droge rit en niets is vervelender dan een rit (af-)maken met een nat pak. Gelukkig heeft de motorindustrie hier rekening mee gehouden en is er een breed aanbod van waterdichte motorkleding, waaronder waterdichte motorbroeken.

Bij Goedhart Motoren vind je dan ook een breed assortiment aan dit type motorbroeken voor zowel mannen als vrouwen, in elke stijl en voor ieder seizoen of zelfs voor het jaar rond. Alhoewel de meeste waterdichte motorbroeken van textiel zijn vind je bij Goedhart ook een aantal waterdichte motorbroeken van leer.

Waterdicht maken

Het waterdicht maken van motorbroeken gebeurd op verschillende manieren waarvan Gore-Tex motorbroeken en Direct Laminaat motorbroeken ongetwijfeld het meest bekend zijn. Hieronder lees je over de werking van dit type waterprotectie.

Gore-Tex

"Met de garantie dat je droog blijft" zo staat Gore-Tex in de markt. Dit bereikt het membraam door te bestaan uit poriën die ongeveer 20.000 maal kleiner zijn dan een waterdruppel, wat betekend dat water onmogelijk door kan dringen. Deze poriën zijn echter ook 700 maal groter dan vochtdamp waardoor zweet wel makkelijk door het membraam kan ontsnappen.

Om motorjassen te voorzien van een Gore-Tex voering wordt het membraam als laminaat tussen een voering en het buitenste textiel aangebracht. Dit process gebeurd op verschillende manieren voor de beste prestaties bij verschillende gebruiken.

Laminaat

Direct laminaat heeft veel gemeen met conventionele membramen, zoals waterdichtheid en ademende eigenschappen. Maar wat maakt laminaat dan weer beter dan en gemiddeld membraam?

Bij een loshangend membraan zuigt de buitenlaag van de kleding en de ruimte tussen het membraan en de buitenlaag zich vol met water wanneer het regent. Groot nadeel hiervan is dat de kleding zwaar wordt en langzamer droogt. Daarnaast wordt met water volgezogen kleding sneller koud.

Bij direct laminaat wordt de waterdichte laag echter direct tegen de buitenlaag geplakt. Dankzij deze techniek neemt de motorkleding nagenoeg geen water op, wordt dus ook minder zwaar en beschermt beter tegen de kou. Hiernaast blijft de ademende functie van het membraam beter werken omdat er minder water gepasseerd hoeft te worden. In het kort zijn de voordelen van laminaat motorkleding dan ook:

  • Waterdicht & ademend
  • Neemt geen water op
  • Droogt snel
  • Houd kou beter buiten